Rozwiązane tam są wszystkie problemy związane z zasilaniem kamery i monitora, oraz jest możliwość wykorzystania całości nie tylko jako "kamera cofania".
A widziałeś tę dodatkowa manetkę pod wycieraczkami !! ja rozumiem, rzeźba ale drewutnia, masakra jak dla mnie...
Manetka na manetce, przy drzwiach też jakieś sterowanie wyrzutnią pocisków rakietowych. Każdy ma swój cyrk i swoje małpy ale to już festyn na sprężynach :roll:
EOT
He he, ta manetka pod wycieraczkami, to joystik sterowania radiem, i sprawuje się dużo lepiej i bardziej funkcjonalnie niż przyciski montowane w kierownicy. No ale to rozwiązanie nie dla tych co "umieją" tylko rozwiązania "fabryczne", oraz nie dla tych co wielbią wszystko co "wygląda" jak fabryczne, chociaż czasami z funkcjonalnością tego co "wygląda" różnie bywa.
dzięki za pomysł, skorzystałem wczoraj do zasilania kamerki po kluczyku
z jedną różnicą - w mojej bieda-wersji gniazdo nr 8 było kompletnie puste, bez pinów, wobec czego skorzystałem z gniazda nr5 - regulacja wysokości reflektorów.
[ Dodano: Pon 15 Cze, 15 16:19 ]
haha maly update dzisiaj sie zorientowalem ze zamiast w hak to sie wpialem w czujniki cofania hehe ops: :P 2 bezpieczniki w lewo czy w prawo bez roznicy
Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Mam pytanko. Czy jak wpiołem się w bezpiecznik haka żeby podłączyć 2 porty usb do schowka pod kierownicą i dałem 2 x 10 A bezpieczniki a w książce mam napisane, że hak jest na 5 A czy będzie ok czy dać 2 x 5 ? przepraszam, że pytam ale lepiej pytać niż zepsuć. Pozdrawiam
Możesz dać 2x10 - nie chce mi się tego sprawdzać, ale dalej w komorze silnika w skrzynce A jest odpowiednio większy bezpiecznik na tej szynie. Ostatecznie wywali i będziesz wiedział, że powinieneś zmienić. Nie mniej jednak porty USB pobierają o ile pamiętam do 500mA, więc po co Ci aż tak dużo?
1) znaleźć jakiś bezpiecznik który daje napięcie wyłącznie na włączonym silniku
2) wypiąć ten bezpiecznik
3) w jego miejsce wpiąć ten bypass
4) wypięty bezpiecznik wpiąc w gniazdo 1 bypassu
5) w gniazdo 2 bypassu wpiąć bezpiecznik 50A
6) do szybkozłączki bypassu dorobić kabel i gniazdo zapalniczki
w efekcie czego będę miał mocarne gniazdo zapalniczki działające tylko na pracującym silniku?
Mościcki bezpieczniki o roznych wartosciach nie sa bez powodu wsadzane w skrzynki bezpiecznikow. Wiaza sie one rowniez z przekrojem przewodu. Lepiej pociagnij przwod porsto z aku jak chcesz zapodac bezpiecznik 50A !!! Z drugiej strony co tu chcesz do tego podlaczac ??!!! Na zapalniczke daje sie max 10A
Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Komentarz