A widziałeś tę dodatkowa manetkę pod wycieraczkami !! ja rozumiem, rzeźba ale drewutnia, masakra jak dla mnie...
Manetka na manetce, przy drzwiach też jakieś sterowanie wyrzutnią pocisków rakietowych. Każdy ma swój cyrk i swoje małpy ale to już festyn na sprężynach :roll:
EOT
Rozwiązane tam są wszystkie problemy związane z zasilaniem kamery i monitora, oraz jest możliwość wykorzystania całości nie tylko jako "kamera cofania".
looker, bo jakbys popatrzyl na kabelek to bys zobaczyl ze sa 2 miejsca na bezpieczniki. Jak tlumaczylem wczesniej pierwszy ( nizszy) zabezpiecza uklad na plytce bezpiecznikow, drugi wyzszy zabezpiecza dodatkowo podlaczone urzadzenie. Wiec teoretycznie jesli gorny bezpiecznik jest mniejszy nominalnie (powiedzmy 5A) i go wywali to nie wywali ci bezpiecznika zabezpieczajacego uklad na plytce bezpiecznikow. (powiedzmy 10A) Podwojne zabezpiecznie systemu. Na chlopski rozum jak walnie ci bezpiecznik z zasilacza to cala reszta bedzie dzialac. (o ile bezpieczik glowny jest wyzszy nominalnie)
misza_zabrze, dobrze kojarze, ze powinny one byc oznaczone znaczkiem "airbag" na slupku?
Po za tym sadze ze nie mam, bo gdzies tam wlasnie mechanik upchnal mi centralke alarmu - a przy kurtynie na to miejsca by raczej nie było chyba..
Zrobiłem , tylko że u mnie hak był na 19 bezpieczniku . Takiego konwertera nie miałem a z ali mi sie nie chciało czekać wiec zamówiłem ten Bypass mini i podpoiłem normalnie gniazdo zapalniczki . Połączyłem je zaizolowałem jeszcze taśmą żeby podczas jazdy przypadkiem się nie rozłączyło schowałem ładnie koło bezpieczników i GRA . Mi w sumie usb w małym schowku by nie robiło bo zamiast niego mam założone CB .
misza_zabrze, Bardzo dzięki za ten dobry prosty tutorial a zarazem najmniej inwazyjny i robi robotę
Od dluzszego czasu meczy mnie moje rozwiazanie (kabel przez cale auto do bagaznika i tam w zapalniczke)..
Jedyne pytanie - w lewym slupku z przodu nie ma poduszki zadnej i mozna spokojnie zdejmowac, tak?
Wezme sie za to jak autko wroci od mechanika, mala rzecz a bedzie abrdzo cieszyc
damcyk, dokladnie jak popatrzysz z lewej strony masz sruby 2 duze i jedna mniejsza trzymajaca (chyba) deske No i pamietaj o bezpieczniku . Mnie osobiscie denerwowalo ciagle wkladanie i wyciaganie zasialacza. Poza tym mam dodatkowe zlacze USB w schowku przy kierownicy (5V) i wolne gniazdo zapalniczki z przodu
misza_zabrze, Bardzo fajnie to rozwiązałeś . Właśnie kupiłem kabelek z allegro , ja robie podobniej tylko zamiast tego konwertera daje gniazdo od zapalniczki i podpinam tam ładowarkę od kamery . Schowam ja koło bezpieczników bo tam dużo miejsca . Tylko jeszcze jedno pytanie jak rozwiązałeś sprawę minusa ? Pociągnąłeś normalnie z karoserii czy jak ?
Tomato, pelno tego na aliexpress.com Ja kupowalem na Ebay.co.uk ze wzgledu ze tu mieszkam W PL tez pewnie dostaniesz na allegro Trzeba tylko dobrze poszukac.
Zostaw komentarz: