[O2] Zasilanie Kamerki i nie tylko po kluczyku.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez siemi1
    A widziałeś tę dodatkowa manetkę pod wycieraczkami !! ja rozumiem, rzeźba ale drewutnia, masakra jak dla mnie...
    Manetka na manetce, przy drzwiach też jakieś sterowanie wyrzutnią pocisków rakietowych. Każdy ma swój cyrk i swoje małpy ale to już festyn na sprężynach :roll:
    EOT

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez cysterniarz
    Zamieszczone przez Marian 2
    http://www.elektroda.pl/r...5e9997#12920429
    o dżizas :shock:
    A widziałeś tę dodatkowa manetkę pod wycieraczkami !! ja rozumiem, rzeźba ale drewutnia, masakra jak dla mnie...

Zostaw komentarz:

• cysterniarz
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Marian 2
    http://www.elektroda.pl/r...5e9997#12920429
    o dżizas :shock:

Zostaw komentarz:

• Marian 2
    odpowiedział(a)
    Zainteresowanym, i mającym jako takie rozeznanie w elektronice (samodzielnej budowie) polecam to rozwiązanie:

Rozwiązane tam są wszystkie problemy związane z zasilaniem kamery i monitora, oraz jest możliwość wykorzystania całości nie tylko jako "kamera cofania".

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kw82
    tam jest sporo miejsca a poza tym idą tam już jakieś kable z tego co pamiętam
    czyli smialo mozna dodac. Zreszta to tylko maly kawalek na slupku a nie caly bok

Zostaw komentarz:

• kw82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kosinskp
    Rozumiem że mając poduszkę w owym lewym słupku lepiej zrezygnować z ciągnięcia tam kabelka z zasilaniem?
    tam jest sporo miejsca a poza tym idą tam już jakieś kable z tego co pamiętam

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    kosinskp, niekoniecznie. mozesz odchylic plastik i zoabczyc ile tam jest miejsca. Domyslam sie ze nie powinno byc problemow z pociagnieciem kabla

Zostaw komentarz:

• kosinskp
    odpowiedział(a)
    Rozumiem że mając poduszkę w owym lewym słupku lepiej zrezygnować z ciągnięcia tam kabelka z zasilaniem?

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    looker, bo jakbys popatrzyl na kabelek to bys zobaczyl ze sa 2 miejsca na bezpieczniki. Jak tlumaczylem wczesniej pierwszy ( nizszy) zabezpiecza uklad na plytce bezpiecznikow, drugi wyzszy zabezpiecza dodatkowo podlaczone urzadzenie. Wiec teoretycznie jesli gorny bezpiecznik jest mniejszy nominalnie (powiedzmy 5A) i go wywali to nie wywali ci bezpiecznika zabezpieczajacego uklad na plytce bezpiecznikow. (powiedzmy 10A) Podwojne zabezpiecznie systemu. Na chlopski rozum jak walnie ci bezpiecznik z zasilacza to cala reszta bedzie dzialac. (o ile bezpieczik glowny jest wyzszy nominalnie)

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez misza_zabrze
    BTW, potrzebne sa 2 bezpieczniki. 1 nominalny ( czyli przekladasz) i drugi ktory "ciagnie" podlaczone urzadzenie Ja wlozylem 2x5A
    Pisałeś, że wpiąłeś się w wolne miejsce po haku. Wobec tego po co dawać 2 bezpieczniki we wtyczce ?

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzyzakp
    dobrze kojarze, ze powinny one byc oznaczone znaczkiem "airbag" na slupku?
    Dobrze kojarzysz a dla pewnosci zapytaj mechanika ktory zakladal Ci alarm.

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    misza_zabrze, dobrze kojarze, ze powinny one byc oznaczone znaczkiem "airbag" na slupku?
    Po za tym sadze ze nie mam, bo gdzies tam wlasnie mechanik upchnal mi centralke alarmu - a przy kurtynie na to miejsca by raczej nie było chyba..

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    damcyk, no problemo Ciesze sie ze komus sie przydalo

Zostaw komentarz:

• damcyk
    odpowiedział(a)
    Zrobiłem , tylko że u mnie hak był na 19 bezpieczniku . Takiego konwertera nie miałem a z ali mi sie nie chciało czekać wiec zamówiłem ten Bypass mini i podpoiłem normalnie gniazdo zapalniczki . Połączyłem je zaizolowałem jeszcze taśmą żeby podczas jazdy przypadkiem się nie rozłączyło schowałem ładnie koło bezpieczników i GRA . Mi w sumie usb w małym schowku by nie robiło bo zamiast niego mam założone CB .

misza_zabrze, Bardzo dzięki za ten dobry prosty tutorial a zarazem najmniej inwazyjny i robi robotę

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    krzyzakp, zalezy mozesz miec boczne kurtyny wiec wtedy klopsik. Najpierw sprawdz potem bierz sie za robote

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    Od dluzszego czasu meczy mnie moje rozwiazanie (kabel przez cale auto do bagaznika i tam w zapalniczke)..
    Jedyne pytanie - w lewym slupku z przodu nie ma poduszki zadnej i mozna spokojnie zdejmowac, tak?
    Wezme sie za to jak autko wroci od mechanika, mala rzecz a bedzie abrdzo cieszyc

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    damcyk, dokladnie jak popatrzysz z lewej strony masz sruby 2 duze i jedna mniejsza trzymajaca (chyba) deske No i pamietaj o bezpieczniku . Mnie osobiscie denerwowalo ciagle wkladanie i wyciaganie zasialacza. Poza tym mam dodatkowe zlacze USB w schowku przy kierownicy (5V) i wolne gniazdo zapalniczki z przodu

Zostaw komentarz:

• damcyk
    odpowiedział(a)
    misza_zabrze, Bardzo fajnie to rozwiązałeś . Właśnie kupiłem kabelek z allegro , ja robie podobniej tylko zamiast tego konwertera daje gniazdo od zapalniczki i podpinam tam ładowarkę od kamery . Schowam ja koło bezpieczników bo tam dużo miejsca . Tylko jeszcze jedno pytanie jak rozwiązałeś sprawę minusa ? Pociągnąłeś normalnie z karoserii czy jak ?

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    Tomato, pelno tego na aliexpress.com Ja kupowalem na Ebay.co.uk ze wzgledu ze tu mieszkam W PL tez pewnie dostaniesz na allegro Trzeba tylko dobrze poszukac.

Zostaw komentarz:

• Tomato
    odpowiedział(a)
    misza_zabrze, a gdzie kupiłeś ten konwerter ? nie mogę go znaleźć

Zostaw komentarz:

• 2.0-16v Michał
    odpowiedział(a)
    Rewelacja

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    he.pa, dzieki Teraz wiadomo czego szukac.

Zostaw komentarz:

• he.pa
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez misza_zabrze
    Domyslam sie ze w PL tez dostaniesz, tylko nie wiem jak to sie nazywa :P
    Bypass bezpiecznikow ewentualnie dodatkowy bezpiecznik, gniazdo

BYPASS BEZPIECZNIKOW

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    ja kupilem na Ebay-u. Szukaj -->> Piggy Back MINI Blade Fuse Holder.

Spokojnie dostaniesz na aliexpress.com
    Domyslam sie ze w PL tez dostaniesz, tylko nie wiem jak to sie nazywa :P

BTW, potrzebne sa 2 bezpieczniki. 1 nominalny ( czyli przekladasz) i drugi ktory "ciagnie" podlaczone urzadzenie Ja wlozylem 2x5A

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    Dobre pytanie: gdzie dostać takie ładne "coś" do bezpieczników ?

Zostaw komentarz:

Pracuję...