[O2] Zasilanie Kamerki i nie tylko po kluczyku.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotrek_os
    takie "druciarstwo" :diabelski_usmiech
    Tak naprawde to nie trzeba nawet lutowac. Zawsze mozna wcisnac bezpiecznik z kabelkiem :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez misza_zabrze
    Moze komus sie przyda Widzialem ze ktos wczesniej bawil sie we wpinanie kabli w tyl obudowy bezpiecznikow, ale nie usmiechalo mi sie rozkrecac "pol" pojazdu i powstalo takie cos
    ja podłączyłem podobnie....ale nie miałem takiego "gadzetu" to do bezpiecznika dolutowałem kabelek :diabelski_usmiech takie "druciarstwo" :diabelski_usmiech
    Gdzie kupiłes ten wtyk do bezpieczników?

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    looker, dokladnie co podlaczysz to juz Twoja inwencja telefon (ktory mozna tam schowac), nawigacje itp. A gniazdo zapalniczki pozostaje w dalszym ciagu wolne

Osobiscie nie podlaczalbym lodowki DVD itp, bo nie wiem jakie obciazenie wytrzymuje gniazdko haka. Ale na takie pierdoly jest ok

[ Dodano: Wto 15 Lip, 14 13:02 ]
    matii, dzieki :lol:

Moze komus sie przyda Widzialem ze ktos wczesniej bawil sie we wpinanie kabli w tyl obudowy bezpiecznikow, ale nie usmiechalo mi sie rozkrecac "pol" pojazdu i powstalo takie cos

Zostaw komentarz:

• matii
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez looker
    Ciekawa opcja... Rozumiem, że to dodatkowe USB może służyć do zasilania/ładowania np. nawigacji ?
    bezproblemowo.
    Bardzo fajny tutorial, gratuluję pomysłu i wykonania

Zostaw komentarz:

• looker
    odpowiedział(a)
    Ciekawa opcja... Rozumiem, że to dodatkowe USB może służyć do zasilania/ładowania np. nawigacji ?

Zostaw komentarz:

• misza_zabrze
    odpowiedział(a)
    [O2] Zasilanie Kamerki i nie tylko po kluczyku.

Jakis czas temu zainwestowalem w kamerke. Wszystko ladnie pieknie tylko zaczelo mnie denerwowac ciagle wpinanie zasilania w gniazdo zapalniczki i tym samym wiszacy kabel na srodku pojazdu.

Postanowilem wiec podlaczyc sie na stale pod biezpieczniki tak aby napicie wystepowalo po przekreceniu kluczyka. Wiem ze ktos juz takie cos tutaj opisywal ale ja zrobilem to w inny sposob. Mniej inwazyjny.

Po pierwsze zaopatrzylem sie w konwerter napiecia z 12V na 5V 3A
    Plusem jest to ze ma dwa wyjscia USB. Jedno zostalo odciete i dolaczony kabelek zasilajacy kamerke. Drugi port powedrowal w schowek pod kierownica.

Dodatkowo nie wiem jak to nazwac Ja to nawalem rozgaleznikiem bezpieczniow

Wpialem sie w puste miejsce na bezpiecznik haka Wystepuje tu napiecie po przekreceniu kluczyka.

A efekty ponizej

Calosc z podlaczeniem i przeciagnieciem kabla w slupku zajela mi ok 15 min

Zostaw komentarz:

• [O2] Zasilanie Kamerki i nie tylko po kluczyku.

A ford galaxy?
    Wyższe to niż S-max.
    A może kup lepiej sobie coś do jeżdżenia i wożenia rodzinki byle miał coś pod maską a na motory przyczepkę.
    Za 2-3 tyś kupisz już typową do przewozu moto.
    Nie wiem jakie moto chcesz wozić. Ale tak czy siak masz wtedy czysto, dobrze zabezpieczone sprzęty (mocowanie) a kurtki, buty, kaski itp do bagażnika wrzucasz w jakieś większe pudło.
    Nie ma ryzyka, że coś się ubrudzi w aucie, że paliwo pocieknie i będzie śmierdziało itp historie.
Pracuję...