PS: Osobiście wyjąłem żarówkę oświetlenia popielniczki, ale radzę to przemyśleć żeby w nocy nie szukać po omacku. Chyba zamontuję w dolnej kieszeni diody żeby doświetlały frontpanel CBka
Zrobiłem tak samo i teraz muszę ustawiać radio po omacku. Rudi, jak wymyślisz coś z tymi diodami to może podeślesz mi patent chętnie bym zastosował takie rozwiązanie.
Sorki wiem ze gdzies to jest na forum ale mam octawke 2 1.9 tdi a zostało mi 680km tak wynika z ksiazki serwisowej ze trzeba zrobic przegląd lub wymienic olej ja juz to zrobiłem bo zakupiłem furke to pierwsze co to pasek i olej ale spekcja sie jeszcze nie swieciła wiem ze jest jakis patent cos przy liczniku jak ktos wie to niech napisze bo mam wyjazd do Niemiec i pewnie tam mi sie zapali autko ma przebieg 91tys z góry dzieks wszystkim
usun jedna kopie posta, jak masz instrukcje do auta, to tam jest to opisane
Y<- pokretlo z lewej, X<- pokretlo z prawej
1. Nacisnąć i przytrzymać przycisk X,
2. Włączyć zapłon,
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawiaja się napis "SERVICE",
4. Zwolnić przycisk X,
5. Obrócić przycisk Y w prawo, w celu skasowania wskazania,
6. Wyłączyć zapłon.
jezeli nie zadziala to chyba trzeba usunac VAGiem
Btw, kiedys Samiec dawal plik TAKOWY
czasem sie przydaje
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Mam tylko ksiązke serwisowa dzieki a to nie ma sie zapalic serwis oil czy cos takiego
:?:
[ Dodano: Nie 09 Wrz, 07 10:16 ]
A najwazniejsze mozna z tym jezdzic jak by nie dało rady bo olejek ma zmieniony
[ Dodano: Nie 09 Wrz, 07 10:30 ]
Zamieszczone przez 2pac
2. Włączyć zapłon,
4. Zwolnić przycisk X,
6. Wyłączyć zapłon.
heh, niestety nigdy nie mialem stycznosci z O2, dlatego podalem ogolna dla skody octavii, jakbys wpadl na ktorys ze spotow ocp, wtedy ktorys kolega napewno by pomogl Vagiem, czy inna metoda (o ile jest)
President Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Mam tylko ksiązke serwisowa dzieki a to nie ma sie zapalic serwis oil czy cos takiego
:?:
[ Dodano: Nie 09 Wrz, 07 10:16 ]
A najwazniejsze mozna z tym jezdzic jak by nie dało rady bo olejek ma zmieniony
[ Dodano: Nie 09 Wrz, 07 10:30 ]
Zamieszczone przez 2pac
2. Włączyć zapłon,
4. Zwolnić przycisk X,
6. Wyłączyć zapłon.
Ja mam tylko przycisk X z prawej :?: strony?
To rób to co kolega napisał tylko, że wszystko jednym przyciskiem. Ja tak mam w Fabii i działa. Można tak skasować "OIL". "SERVICE" nie zawsze się da.
1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X,
2. Włączyć zapłon,
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL",
4. Zwolnić przycisk X,
5. Nieznacznie obrócić w prawo i przytrzymać przycisk Y aż w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie "- - - - -",
6. Wyłączyć zapłon.
Inspekcja serwisowa – INSP
1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X,
2. Włączyć zapłon,
3. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "OIL",
4. Zwolnić przycisk X,
5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X,
6. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawią się litery "INSP",
7. Nieznacznie obrócić w prawo i przytrzymać przycisk Y aż w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie "- - - - -",
8. W przeciwnym przypadku skasować wskazanie "OIL" jak opisano powyżej,
9. Wyłączyć zapłon.
Skoda Octavia rocznik: od 2000
Uwaga ! Ręczne kasowanie inspekcji powoduje automatyczne przestawienie licznika na stałe okresy serwisowe (bez LongLife). W celu zachowania inspekcji typu LongLife wskazanie terminu przeglądu musi zostać cofnięte przy użyciu odpowiedniego urządzenia diagnostycznego.
W samochodach ze stałym okresem przeglądu cofanie wskazania odbywa się następująco:
2. Włączyć zapłon,
4. Zwolnić przycisk X,
5. Nieznacznie obrócić w prawo i przytrzymać przycisk Y w celu skasowania wskazania,
6. Wyłączyć zapłon.
Maicroft i T/J znalazłem w poście jednak instrukcję, która dotyczy O2. Sprawdziłem w instrukcji i kasowanie należy wykonać tak jak pisze shado
Zamieszczone przez shado
Skoda Octavia rocznik: od 2000
Uwaga ! Ręczne kasowanie inspekcji powoduje automatyczne przestawienie licznika na stałe okresy serwisowe (bez LongLife). W celu zachowania inspekcji typu LongLife wskazanie terminu przeglądu musi zostać cofnięte przy użyciu odpowiedniego urządzenia diagnostycznego.
W samochodach ze stałym okresem przeglądu cofanie wskazania odbywa się następująco:
2. Włączyć zapłon,
4. Zwolnić przycisk X,
5. Nieznacznie obrócić w prawo i przytrzymać przycisk Y w celu skasowania wskazania,
6. Wyłączyć zapłon.
Dzieki wszystkim tylko jak ktos mi napisze co to jest LongLife nie wiem czy dobrze kojarze chodzi o wskazanie kilometrów kiedy nastepny przegląd
adeks
No to powodzenia z tym kasowaniem inspekcji w O2.To że w jakimś poście jak piszesz znalazłeś napisane "Skoda Octavia rocznik: od 2000 " wcale nie oznacza że dotyczy to O2 lcz O1 po liftingu. Musi być VAG po CAN
Maicroft i T/J znalazłem w poście jednak instrukcję, która dotyczy O2. Sprawdziłem w instrukcji i kasowanie należy wykonać tak jak pisze shado
Masz na myśli instrukcję do O2?
Potwierdź nam czy tak zrobiłeś i czy zadziałało.
Niech ktoś z O2 potwierdzi czy tak próbował i czy to działa. Tak jak napisał T/J to, że jest napisane od 2000r nie oznacza, że chodzi także o O2.
ja wczoraj kasowalem wg tego co napisal shado dla Oi po 2000r..Mam maxidot i poszlo bez bólu..Dzis sie jzu nie zapala "service now" Wiec jak ktos ma maxi a nie wie jak to tak ja Shado napisal trzeba zrobic
sprawdzalem w octavii 2 z przyciskiem x - pojawil sie symbol klucza płaskiego i dni do wykonania przegladu wiec chyba da sie to skasowac lub przesunąc na dalszy ternim ,, instrukcja fabryczna tez cos pisze o tym
sprawdzalem w octavii 2 z przyciskiem x - pojawil sie symbol klucza płaskiego i dni do wykonania przegladu wiec chyba da sie to skasowac lub przesunąc na dalszy ternim ,, instrukcja fabryczna tez cos
Spr awdzałes czy skasowałes tak spekcje bo nie wiem
[ Dodano: Sro 03 Paź, 07 19:29 ]
Ok pojawił sie klucz no to skasowałem x i zgasło jestem ciekaw czy i kiedy sie pojawi
Dzis wlasnie zamienilem w O2 (2.0TDI) olej Shell na Liqui Moly TopTec 4100 5w-40. czy ktos moze powie jak skasowac napis Service now? czy musze jechac do serwisu, aby kasowali vagiem?
Komentarz