uti, masz jakieś dziwne objawy pracy silnika? Np. czy gaśnie, ciężko odpala na ciepłym?
[O2] Szum wiatru w tylnych drzwiach??
Zwiń
X
-
[O2] Szum wiatru w tylnych drzwiach??
Witam wszystkich. Czy ktoś ma lub miał podobny problem ?? Powyżej 70 km/h słychać szum wiatru w tylnych drzwiach od strony pasażera. Myślełem że uszczelka ale nie , drzwi są dobrze zpasowane , nie były bite, szum jakby się wydobywał ze środka . Czy ktoś sobie z tym poradził???
-
-
Miałem to samo, wypchnąłem troche szybę razem z uszczelka na zewnątrz, zaklinowałem ją pod uszczelką i zakleiłem silikonem. Troche rzezby było ale jest spokoj.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
U mnie bylo to samo tylko mialem to z jednej i drugiej strony. W aso skody w olsztynie powiedzieli ,ze trzeba wymnienic szybki koszt wymniany jednej z montazem 450 zl a w aso plichta w gdansku uszczelnili mi to elastyczna masa do szyb i juz problem zniknal tylko 100 zl ubylo ale juz nie ma szumow .
pozdrowienia
Łukasz1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
Tak sobie zazartowalem, ale wczoraj ogladalem turbo kamere i gosciu kupil nowke z salonu bodajze VW Jette i okazalo sie ze mial robione cos z drzwiami bo lakier mial dosyc spora roznice w grubosci i te wlasnie drzwi mu strasznie szumialy ...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
ziutsane, Moje tez nie było bite ,ale gdy zadzwoniłem do ASO w Gdańsku dostałem informacje że o2 z poczatku produkcji miały taka przypadlość, ale nie bylo to zgłoszone jako akcja serwisowa tylko informacja . Zostalismy zostawieni sobie. Ja mam w planach zglosic to do inportera i zobacze co mi powiedza ,poniewaz z ASO ciezko sie rozmawia.1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
no tak uwazam ze wada fabryczna ale wiadomo co powie aso ze oni nic nie wiedza ze to pierwszy przypadek
a ten swist jest wkurzajacy i to bardzo jezdzilem przedtem fiatem bravo 9 letnim nie bylo z nim problemu w miedzy czasie byl opel vectra tez bylo ok a tu 4 letnie autko problem z szyba ze niby nie szczelna
[ Dodano: Pon 14 Gru, 09 09:50 ]
dzownilem do aso i oczywisice olali oni takich przypadkow nie mieli a naprawa 150zl smiechu warte
Komentarz
-
-
Cesc
Po pierwsze dzieki za odpowiedz a jesli chodzi o szum to wlasnie szuma mi w drzwiach przy kierowcy samochod nie byl bity itd nagle zaczelo szumiec kombinowalem z drzwiami myslalem ze moze troszeczke je docisne ale nie pomoglo i nie wiem co teraz a jest to wkurzajace jesli mialbys jakis pomysl bylbym wdzieczny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ciuk15gdy zadzwoniłem do ASO w Gdańsku dostałem informacje że o2 z poczatku produkcji miały taka przypadlość, ale nie bylo to zgłoszone jako akcja serwisowa tylko informacja . Zostalismy zostawieni sobie
a auto z 2004 roku, a ja na akcji bylem w 2009 zaraz po zakupie w niemczech,
jak chcesz to poszukam nalepki i bedzie nr akcji serwisowej zreszta w ksiazce tez bede mial
Komentarz
-
-
Dominikk skoro szum jest z przednich drzwi, zacznij od sprawdzenia uszczelek w drzwiach i tych przy szybie. Być może któraś jest naderwana, uszkodzona bądź odklejona i to wystarczy, by wiatr zabierał Ci radość z jazdy.
Zamieszczone przez kbjanekgowno prawda, moja skodzina byla na akcji serwisowej z trojkatnymi szybami z tylu,
a auto z 2004 roku, a ja na akcji bylem w 2009 zaraz po zakupie w niemczech,
jak chcesz to poszukam nalepki i bedzie nr akcji serwisowej zreszta w ksiazce tez bede mialŻycie to nie je bajka, to je bitwa!
Komentarz
-
Komentarz