Chodzi mi że ewidentnie widzę w swojej octavii problem że jedno koło nie jest równe z cała resztą. Zmieniłem wszystkie tuleje sprężyny na tyle i amortyzatory, odboje i pojechałem na geometrie niby to ustawili ale nie ustawili jak chciałem, 1 cm brakuje aby było równe i zastanawiam się nad dystansem aby włożyć na jedno koło aby to wyglądało równo. Pomysły jakieś inne ?
nie równe koło- prawe tylne
Zwiń
X
-
Jeżeli tobie to ustawiali to trzeba było brać wydruk z geometrii wtedy było by wiadomo co i jak . Obecne urządzenia posiadają taka opcję i najczęściej jest ona dawana klientowi bez jego zapytania po wykonanej usłudze . Wtedy masz podkładkę jak zostało to ustawione .Do regulacji kąta tylnego zawieszenia służą śruby mimośrodowe .Osoba dokonująca regulacji powinna o tym wiedzieć .
Chyba że są one zapieczone i bali się ich ruszać by ich nie poukręcać ale wtedy powinni tobie o tym powiedzieć bo i tak będą do wymiany .Ostatnio edytowany przez Wojtenio; 23729.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtenio Zobacz wpisJeżeli tobie to ustawiali to trzeba było brać wydruk z geometrii wtedy było by wiadomo co i jak . Obecne urządzenia posiadają taka opcję i najczęściej jest ona dawana klientowi bez jego zapytania po wykonanej usłudze . Wtedy masz podkładkę jak zostało to ustawione .Do regulacji kąta tylnego zawieszenia służą śruby mimośrodowe .Osoba dokonująca regulacji powinna o tym wiedzieć .
Chyba że są one zapieczone i bali się ich ruszać by ich nie poukręcać ale wtedy powinni tobie o tym powiedzieć bo i tak będą do wymiany .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.P Zobacz wpisTu fotorelacja z wymiany tych tulei - wszystko wiadać jak na dłoni:
http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...03#post1809103
Komentarz
-
Komentarz