Witam forumowiczow . Pytanko mam takie odnosnie mojej skody . Czy ktos sie orientuje ile blacharz wezmie za takie cos ? Niestety nie ma mnie w kraju i nie mam mozliwosci sie dowiedziec na miejscu . Moze ktos sie orientuje ? Z gory dziekuje za odpowiedz
Blacharka
Zwiń
X
-
Gość
Może poczekać, aż wrócisz, bo da się z tym jeździć. Zawsze można to różnym blacharzom wysłać i porównać ceny.
-
W takiej sytuacji ja bym ograniczył koszty naprawy (i polepszył jej jakość) poprzez wymianę tylnych drzwi na używane w kolorze lub do lakierowania - byleby proste były. Wtedy dwoje drzwi to 800-1000zł za polakierowanie a siekierka i próg to na oko jakieś co najmniej 1000-1500zł (najlepiej znaleźć kogoś kto to wyciągnie w miarę możliwości bez cięcia i spawania). Bez szpachli sie nie obejdzie ale zawsze to lepiej niż wspawany element z innego auta.CFHC:
140 HP-> 185 HP
320 Nm -> 436 Nm
Komentarz
-
-
po co dwoje? przednie są ledwo draśnięteZamieszczone przez adamdn Zobacz wpisWtedy dwoje drzwi to 800-1000zł za polakierowanie
wolałbym ćwiarę od innego i spawanie - a najlepiej nową ćwiarę we wersji długiej z progiem pod drzwiZamieszczone przez adamdn Zobacz wpisnajlepiej znaleźć kogoś kto to wyciągnie w miarę możliwości bez cięcia i spawania). Bez szpachli sie nie obejdzie ale zawsze to lepiej niż wspawany element z innego auta.
kit i szpachla to najgorsze co można zrobić.
jeszcze w miejscu gdzie w o2 lubi wyleźć rudzielec
a technologicznie wyspawać będzie lepiej niż szpachlować centymetrową warstwą.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Po to zeby zrobic polowkowe lakierowane PP drzwi - srebrny kolor wrednym jest do lakierowania co widac na wielu autach w sloneczny dzien.Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpispo co dwoje? przednie są ledwo draśnięte
wolałbym ćwiarę od innego i spawanie - a najlepiej nową ćwiarę we wersji długiej z progiem pod drzwi
kit i szpachla to najgorsze co można zrobić.
jeszcze w miejscu gdzie w o2 lubi wyleźć rudzielec
a technologicznie wyspawać będzie lepiej niż szpachlować centymetrową warstwą.
Co kto lubi - ja wole nie miec spawanych wzmocnien i ktorych poszyc od wewnatrz sie nie zabezpieczy porzadnie przed korozja po ingerencji spawarki/zgrzewarki. Ingerencja w niewymienne elementy w jak najmniejszym stopniu - jesli nietykane od wewnatrz (zbytnio) i dobrze zabezpieczone od zewnatrz - powinno troche posluzyc. Chyba ze wytniesz cwiartke tak by do kazdego spawu byl dostep od wewnatrz, to ok.CFHC:
140 HP-> 185 HP
320 Nm -> 436 Nm
Komentarz
-
-
I tak decyzja nalezy do wlasciciela pojazdu i zrobi z tym co bedzie chcial. Ja osobiscie bym wyciagnal ile sie da i "zaolowiowal" pozostale nierownosci a mikrofale wyrownal cienka warstwa szpachli. Ale sa rozni ludzie i rozne potrzeby
Nie bede sie upieral ze "moja" metoda jest najlepsza, po prostu ja bym tak dla siebie robil bo wspawywanie siekierek i progow zawsze konczylo sie w rudy sposob.
Pytanie co auto watku z tym zrobil? Moze juz moze sie pochwalic sposobem naprawy i jej kosztami, hmm?CFHC:
140 HP-> 185 HP
320 Nm -> 436 Nm
Komentarz
-
-
Witam . Troche mnie nie bylo bo praca niestety pochlania duzo mojego czasu . Wracam z kontraktu za dwa tygodnie i bede dopiero robil . Znalazlem goscia ktory powiedzial ze to wyciagnie ile sie da no a reszte niestety trzeba bedzie nadrobic szpachla . Koszt takiej uslugi to 1500zl razem z polakierowaniem . Dowiadywalem sie w innych punktach to kwota zaczynala sie od 4 tysiecy . Tak ze mam nadzieje ze ten gosc zrobi to w miare porzadnie i na pare lat bedzie spokoj . Dzieki za podpowiedzi . Pozdrawiam
Komentarz
-
-
1500zl, o ile dostarczysz drugie drzwi w kolorze, ujdzie i bylaby uczciwa cena moim zdaniem. Jesli w cenie jest prostowanie i szpachlowanie Twoich obecnych drzwi to ja, poza niska cena, nie widze innych pozytywow takiej naprawy. Zeby szybciej to bedzie szorowanie papierem 320...Zamieszczone przez Damiandamian1992 Zobacz wpisKoszt takiej uslugi to 1500zl razem z polakierowaniem . Dowiadywalem sie w innych punktach to kwota zaczynala sie od 4 tysiecy .
CFHC:
140 HP-> 185 HP
320 Nm -> 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz