Przepraszam jak już było a nie znalazłem.
Czy ma ktoś może wiedzę albo schemat jak zdemontować tapicerkę drzwi we wszystkich drzwiach? Octavia 2 z przed FL
Można wskazać temat jeśli juz to gdzieś było.
Z góry dziękuję.
Gdzieś na forum były zdjęcia z tego. ogólnie sprawa prosta. Zdejmujesz głośniczki w słupkach. Wyjmujesz klamki odpinasz odkręcasz w nich po 1 śrubce, odkręcasz śruby z rączek i na koniec w koło drzwi jest kilka śrubek (z boków i z dołu) o ile dobrze pamiętam jakieś małe torxy. Następnie tapicerkę do góry i do siebie. Oczywiście nie zapomnij po odłączać takich rzeczy jak lampki w drzwiach czy przyciski od szyb w drzwiach kierowcy
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
blackrs, nie ma śrubek torx w OII. Były takie w OI. Tutaj są zatrzaski, które z reguły sie urywają i trzeba zakupić sobie nowe. U mnie chyba 2 sztuki tylko się nie urwało przy demontażu.
Dzięki za szybką odpowiedź, na pewno się przyda. Jutro po pracy przestudiuje wszystko, a na weekend się za to zabiorę. Te zatrzaski, spinki już nakupiłem tak na wszelki. Z tego co zauważyłem to już parę i tak jest połamanych.
Ps. bo wyhaczyłem tylko demontaż drzwi przednich. Ma ktoś może wiedzę czy w przypadku tylnych jest podobnie?
Koledzy potrzebuję szybkiej pomocy. Jestem w trakcie demontażu tylnych boczków w drzwiach i za cholerę nie mogę zdjąć korbki od szyby. Macie na to jakiś skuteczny sposób?
Komentarz