Czasami jednak warto serwisowac i mieć święty spokój
[O2] Octavia II FL rdza, gwarancja a serwis
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez pejoZamieszczone przez LUKIZamieszczone przez pejosparrov napisał/a:
LUKI, ja niestety przegląd 60 tys. wykonałem poza aso i teraz sam się męczę
ASO nie chcialo wykonac naprawy na gwarancji? Podali powod?
sparrov, (w trakcie gwarancji) przegląd 60k km wykonał poza ASO - wtedy ASO z automatu odrzuca wszystkie 'sprawy gwarancyjne'
[ Dodano: Nie 23 Mar, 14 15:13 ]
Zamieszczone przez patrykLCzasami jednak warto serwisowac i mieć święty spokój
Ja np. jeżdżę do ASO do Dobronia ze swoimi czesciami i naprawdę jestem zadowolony. Ceny jak i jakość wykonywanych napraw są OK.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Zamieszczone przez pejoZamieszczone przez LUKIZamieszczone przez pejosparrov napisał/a:
LUKI, ja niestety przegląd 60 tys. wykonałem poza aso i teraz sam się męczę
ASO nie chcialo wykonac naprawy na gwarancji? Podali powod?
sparrov, (w trakcie gwarancji) przegląd 60k km wykonał poza ASO - wtedy ASO z automatu odrzuca wszystkie 'sprawy gwarancyjne'
Komentarz
-
-
Obiecałem zdjęcia i są. Lepiej by było dla wszystkich użytkowników Octavii żebym ja miał pecha, a nie żeby to była reguła... Autko w moich rękach od dwóch lat, poprzedni właściciel nie za bardzo dbał o lakier, ale moim zdaniem nie jest to usprawiedliwienie...
Jest jeszcze parę perfidnych pęcherzy, na klapie i w innych miejscach, lepiej nie mówić...
Może ktoś mi pożałował...
PS. na drugim zdjęciu widać jak lakier odszedł razem z błotnikiem, ciekawe czy było coś robione czy babol z fabryki?
SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Powierzchnia pod zderzakiem wygląda jakby była robiona przez cukiernika. To nie jest powierzchnia utworzona w fabryce...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
mkania777, niestety raczej jest. To co widać to konserwacja robiona w ubiegłym roku. Mam rozbebeszone auto i naprawdę nie widać żeby się tam coś działo...
I tak pod tym względem swojej Skody chwalić nie będę bo np na klapie są perfidne bąble... Jak mi się uda zrobię zdjęcia i wstawię.SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
Komentarz
-
-
diablo228, zawsze jest taka ewentualność, ale raczej tak nie było bo troszkę temat powypadkowych aut znam i z pewną dozą pewności mogę stwierdzić, że nie był robiony.
Ponad to to niestety nie jest jedyny przypadek na forum rdzewiejącej Octavii...SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
Komentarz
-
-
gomar, masz auto z 2008 roku według Ciebie rdza pojawiła się po 6 latach a ja na podstawie Twoich zdjęć powiem, że pierwsze obawy korozji pojawiły się już jakieś 2 lata temu. Auto ma BARDZO!!! wiele odprysków wraz z podkładem od kamieni z ostrymi krawędziami co sugeruj używanie auta na drogach szutrowych l tym podobnych. Nie są to odpryski z tytułu normalnego użytkowania. Odpryski na nadkolach od spodu powodują kamienie wyrzucane przez koła samochodu.
Patrząc na twój profil mieszkasz w Gliwicach gdzie w powietrzu jest bardzo dużo związków chemicznych mających wpływ na powłoki lakiernicze. Być może auto przez poprzedniego właściciela było eksploatowane również w "agresywnych" warunkach.
Ja posiadam O1 z 1998 roku i na nie nie ma śladu rdzy... (oby tak dalej).Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
kecaj, kolego zaprawdę powiadam Ci przed zimą nie było tego widać, ponad to rdza zaczęła wychodzić najpierw pod zderzakiem a potem poszła na błotnik.
Zgadzam się, auto ma dużo odprysków, i tam gdzie one są o jedno ale pod zderzakiem odprysków raczej nie było.
Swoją drogą jeszcze raz powtórzę, Passat b5 z 1997 roku też ma sporo odprysków a jak byś na nim znalazł gram rdzy to stawiam piwo...
Każdy niech interpretuje to jak chce, ale mnie to dużo daje do myślenia...SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himi8 lat. Jedź do ASO,Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Nie no do aso nie mam po co jechać. Moim zdaniem nie był robiony, musiałbym mieć czujnik grubości lakieru może by on coś powiedział na ten temat.
I tak traktuje to jako "małą kłótnie", autko było jest i będzie moim "wymarzonym"SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gomarNie no do aso nie mam po co jechać. Moim zdaniem nie był robiony, musiałbym mieć czujnik grubości lakieru może by on coś powiedział na ten temat.
I tak traktuje to jako "małą kłótnie", autko było jest i będzie moim "wymarzonym"Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajJa posiadam O1 z 1998 roku i na nie nie ma śladu rdzy... (oby tak dalej).
Także tłumaczenie, że Ślunsk, że Gliwice itp. sformułowania są właściwe.... dla pracownika działu gwarancji ASO Skody, by za wszelką cenę uniknąć pokrywania kosztów napraw przez ASO. W O2 problemem nie jest powłoka lakiernicza, bo ta (także przez ekologiczne brednie i wodorozcieńczalne lakiery) z roku na rok jest coraz słabsza, ale to, że właściwe zabezpieczenie stali, czyli powłoka cynkowa, jest symboliczna.
Kiedyś śmiali się, że Polonezy rdzewiały już w salonach sprzedaży, potem tę tradycję Fordy podłapały. Ciekaw jestem jak nadal wygląda trwałość Audi, może im aluminium także zacznie korodowaćPozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
robreg, tu nie chodzi o tłumaczenie, aby nie naprawiać. Mi chodziło bardziej o fakt, że bardziej jako właściciel starałbym się aby powłoka była nienaruszona o wszelkie jej ubytki natychmiast uzupełniane.
ASO nie miałoby podstaw do żadnego tłumaczenia w przypadku pełnego i terminowego serwisowania. Jest rdza na blasze po 8 latach - naprawa gwarancyjna.
Dlatego jestem za tym, aby raz w roku zrobić "przegląd samochodu" w ASO i uzyskać wpis do książki.
Oleje i inne sprawy we własnym zakresie.
W późniejszym czasie nie maja się do czego przyczepić bo przegląd nadwozia i lakieru był wykonywany przez ASO, a wiadomo, że na mechaniczne to tylko 2 lata gwarancji więc po gwarancji naprawy we własnym zakresie.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
No kolego konia z rzędem temu kto po obiedzie w niedziele idzie sobie ściągać zderzak w aucie z 2008 roku klasy kompakt żeby zobaczyć czy nie ma tam rdzy...
Tam gdzie faktycznie były odpryski mogę to "jakoś" przeżyć, ale są miejsca gdzie odprysków nie widać a bąbel jest, albo jak tu pod zderzakiem...SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
Komentarz
-
-
Witam.
U mnie korozja pojawiła się na tylnej klapie i ASO naprawiło w ramach gwarancji pomimo, że nie były robione przeglądy w ASO tylko w innej prywatnej firmie. Bardzo jestem zadowolony z rozwiązania problemu przez ASO Bednarek w Łodzi. Robota też wykonana solidnie brak śladów malowania auto umyte i wypolerowane.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
marcink_1, od zewnątrz czy wewnątrz korozja :?:
combi :?:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKImarcink_1, od zewnątrz czy wewnątrz korozja :?:
combi j:?:
Komentarz
-
-
marcink_1, no to jak będziesz mieć chwilę to zdemontuj tapicerkę klapy bagażnika i rzuć okiem jak wygląda to od środkakliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
W ASO demontowali wszystko i powiedzieli, że od środka korozji nie było i przy lampkach też było czysto. Natomiast musieli wszystko zdemontować do malowania. Zapryskane jest podobnież od środka dla konserwacji jakimś fluidolem czy czymś takim.
Myślę, że nie będę specjalnie zrywał tapicerki aby to sprawdzić.
Ogólnie z obsługi i roboty jestem bardzo zadowolony, więc nie mam powodów żeby im nieufać, tym bardziej że jakaś gwarancja na tą robotę też jest i jeżeli zostawili by rdze od spodu, to mogła by wyjść i musieliby poprawiać.
Pozdrawiam.
Zamieszczone przez LUKImarcink_1, no to jak będziesz mieć chwilę to zdemontuj tapicerkę klapy bagażnika i rzuć okiem jak wygląda to od środka
Komentarz
-
Komentarz