ja w najbliższym czasie biorę się za czyszczenie turbo i muszę koniecznie doprowadzić blacharkę do porządku
[O2] Perforacja lakieru
Zwiń
X
-
[O2] Perforacja lakieru
Jak w tamacie walczył ktoś z salonem skody na temat perforacji lakieru? Auto jest z 2005 r i w paru miejscach wychodzi rudzielec. Dziś byłem odrzucili parę miejsc bo niby od odprysku kamienia są, jest tylko ale wymagają brakujących przeglądów. Czy to jest jakoś do obejścia i zgodne z prawem???Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
-
-
Mi tez wyskuje za kolami (niby od kamyków) ale mowic szczerze jak mi powiedzieli (jeżeli gw zostanie uznana) ze auto będzie na lawecie jechać (chyba do białego) to ich pi*** i zrobie sama nie wiadomo czy uznaja bo kilka przegladow było poza aso
na polgas.pl (chyba) masz kawalek wyciągu z prawa - powinni mimo to uznac, u mnie tez ale czekam na odpowiedzO2 2006, 1.9 TDI BXE 105km teraz Superb I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez picia136co ma przegląd do perforacji
nie myl tego z przeglądami serwisowymiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Witam
miałem malowany dach na gwarancji w zeszłym roku w mojej octavii 2008r
podstawą uznania gwarancji na blachę są przeglądy okresowe w moim przypadku co 2 lata lub 30 kkm. Pan od gwarancji na kalkulatorze przeliczał co ile był każdy przegląd, powiedział że gdybym o 1 km przekroczył SAP nie uzna gwarancji. Mówił tez że wszystkie rdzawki jeżeli by były w okolicach nadkoli progów, maska od kamieni to nie uznają bo uszkodzenia mechaniczneJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez picia136co ma przegląd do perforacji
nie myl tego z przeglądami serwisowymi
Komentarz
-
-
Po zimie znalazłem w swojej Octavii ( 2008r ) rudą kropkę pod naklejką na tyle progu. Podjechałem do ASO ( Auto - Wimar w Warszawie ) z zapytaniem czy jest na to jakaś gwarancja , popatrzyli w historię auta i stwierdzili że nie ma problemu bo auto regularnie serwisowane ( wpisy w książkę ). Octavia została obejrzana , obfotografowanaprzy okazji znaleźli jakiegoś małego rudzielca na tylnej klapie i dostałem info że trzeba czekać na odpowiedź z centrali. Po dwóch tygodniach telefon że mamy zielone światło i można naprawiać i naprawili
. Cztery dni w serwisie i wróciła naprawdę jak nowa , czyściutka , pachnąca i pięknie polakierowana bez żadnych różnic w kolorze ! Miałem farta !?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooZamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez picia136co ma przegląd do perforacji
nie myl tego z przeglądami serwisowymi
Taki haczyk żeby zamiast 50 zł za obejrzenie lakieru skasować za przegląd...
Komentarz
-
-
koledzy, od 2 lat jest unijna dyrektywa, że bierzące serwisowanie może odbywac się poza ASO.
Do ASO mozna podjechać tylko na przegląd powłoki lakierniczej- trzeba po prostu powołać się na konkretny przepis a jak odmówią to poprosić o to na piśmie :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdykoledzy, od 2 lat jest unijna dyrektywa, że bierzące serwisowanie może odbywac się poza ASO.
Do ASO mozna podjechać tylko na przegląd powłoki lakierniczej- trzeba po prostu powołać się na konkretny przepis a jak odmówią to poprosić o to na piśmie :wink:
to nie je ford tylko skoda we fodzie faktycznie jest cos takiegoET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
ja zglaszalem 6 elwmentów do malowania bo rudy zaczyna się wkradać,podjechalem fotki z miernikiem zrobili popatrzyli w ksiazke i gwarancje uznali mi na 4 elementy musze jeszcze powalczyć o te 2 pozostale do lakierni 15 lipca jade na nowy lakierek,mie miałem zadnych problemów ani robione pod gore przez aso. :wink:Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Panowie , jak tak czytam to normalnie nie wierze . Zeby autko 2005 czy juz z '08 dostawalo wysypke rudej , to gdzie te 12 lat gwarancji . Octavki moga nie dociagnac . Niby octy sa zabezpieczone itd.ale gorzej z lakierem tzw. ekologicznym . W swojej 13 letniej Bravie dopiero ruda zaczela wychodzic od podwozia ale znajac zycie jeszcze kilka lat pojezdziProfil O2 Tour'ek -> http://www.autocentrum.pl/awc/bezele...-octavia-2012/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bezelexPanowie , jak tak czytam to normalnie nie wierze . Zeby autko 2005 czy juz z '08 dostawalo wysypke rudej , to gdzie te 12 lat gwarancji . Octavki moga nie dociagnac . Niby octy sa zabezpieczone itd.ale gorzej z lakierem tzw. ekologicznym . W swojej 13 letniej Bravie dopiero ruda zaczela wychodzic od podwozia ale znajac zycie jeszcze kilka lat pojezdziET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
Komentarz