TREI, dokładnie w elastyczności zapewne, ale jak na obroty pocisnie tego fabiszona do końca, to raczej takie tsi 85 koni w cięższej OIII nie odjedzie....poprostu wolnossak potrzebuje pałowanie, moje 1.4 też musze ostro kręcić, żeby szło tak samo, turba nie trzeba.
[O2FL] Rdza na tylnej klapie Octavia 2FL RS
Zwiń
X
-
[O2FL] Rdza na tylnej klapie Octavia 2FL RS
Witam,
Ostatnio po umyciu auta, zauważyłem spękany lakier po obu stronach klapy, na łączeniach blach a pod nim rdza :shock:
Zgłosiłem to do dealera Skody, Pan porobił zdjęcia klapy razem z miernikiem lakieru dla potwierdzenia, że klapa nie była powtórnie lakierowana.
Została przyznana gwarancja od Producenta Skody - lakierowanie klapy.
Auto odstawiłem 03.02. do dealera Skody w celu naprawy gwarancyjnej.
Dzisiaj miałem odebrać auto, ale okazało się że pod spojlerem także jest rdza :evil: Porobili znowu zdjęcia i wysłali do producenta - odpowiedź wymiana klapy na nową.
W poniedziałek ma im przyjść sama klapa bez szyby, bez spojlera, nie polakierowana.
Mają wycinać starą szybę i wklejać do nowej klapy, oraz wiercić dziury w celu przykręcenia spojlera.
Pytanie do forumowiczów, czy nie powinienem dostać kompletnej polakierowanej klapy z wersji RS?
-
-
Dejwid, koszt malowania pokrywa SAP czy Ty?
pytam, bo przechodziłem podobny problem w o2fl combi
SAP 'klepnął' nową klapę ale z pomysłem takim, że ja pokrywam koszt malowania
kwestia czasu i SAP 'klepnął' również malowanie
oczywiście szyba była wycinana ze starej klapy i wklejana w nowąkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DejwidU mnie też jest po gwarancji na powłokę lakierniczą - ale podciągnęli to pod perforację nadwozia.
Komentarz
-
-
A u mojej dziewczyny w Passacie B5 z 1997 roku nie garażowany, ani grama rdzy... ANI GRAMA! od spodu wygląda jak nowa:
Dało się w 1997 roku a dziś się nie da... Dla wszystkich którym np numer z panewkami z BXE wydaje się tylko propagandą a auta są coraz lepsze... Niestety dobre auta były...SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Re: Rdza na tylnej klapie Octavia 2FL RS
Witajcie
Nie wiem, czy wiecie, ale klapa w miejscu przetłoczenia, ze zdjęć, które przesłała kolega Dejwid jest spawana (z tego co pamiętam łączenie mosiądzem) To podobno powoduje tak częste przypadki korozji. U mnie też koroduje na tym łączeniu ale we wnęce na tablicę rej.
Siemion
Komentarz
-
-
Podłączę się pod ten temat, bo mam podobny problem, z tym że:
1) moja O2 (combi) jest przedliftowa
2) rdza i "purchel" pojawił się tuż pod szybą po lewej stronie
3) raczej wynika to z mechanicznego uszkodzenia lakieru, rdza jest pewnie następstwem.
I tutaj moje pytanie: lepiej oczyścić, zabezpieczyć i lakierować czy szukać używanej klapy w dobrym stanie? Cenowo wyjdzie pewnie podobnie, ale jest pewne ale - kupiona klapa pewnie będzie miała inny odcień. I zastanawia mnie czy jeśli mam szybę w dobrym stanie to lepiej ją byłoby przełożyć, czy kupować klapę z szybą?
No a jeśli chodzi o lakierowanie to boję się sytuacji (przyzwyczajenie z mazdy), że zajmę się tym, a rdza znowu wyjdzie za jakiś czas - dlatego skłaniałbym się ku fabrycznej powłoce z innej klapy. Co sądzicie o tym? Jutro wrzucę zdjęcie uszkodzenia, to pewnie też ma spore znaczenie.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Poniżej przykładowe klapy w moim kolorze.
Klapa z szybą - 599 zł (allegro)
Klapa z szybą - 400 zł (allegro)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez maciekGDI tutaj moje pytanie: lepiej oczyścić, zabezpieczyć i lakierować
Ale zobaczymy, zastanawia mnie mocno czy by całej klapy nie spróbować kupic (jeśli znajdę w okolicy żeby obadać odcienie).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pejoZamieszczone przez Szakal_84Mam 2007 i problem jest ten sam ile jest gwarancji na blacheDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Zamieszczone przez pejoZamieszczone przez Szakal_84Mam 2007 i problem jest ten sam ile jest gwarancji na blache
Eidos71 zgłaszałeś coś w ASO czy tylko słyszałeś?
Komentarz
-
Komentarz