nurtuje mnie ten drobiazg :-)
od ilu macie czerwone pole na obrotomierzu w 1.9 tdi? U mnie w BXE jest od 4.5 krpm natomiast znajomy ma od 5 krpm - auta nie ma od nowości więc nie wykluczone że ktoś zmienił wskaźniki. Ale w związku z tym pytanie czy są 1.9 tdi z czerwonym polem od 5 krpm i czy zależy to od typu silnika czy od innych czynników - ma to pewne znaczenie przy chiptuningu bo jeśli silnik kręciłby się do 5 krpm to teoretyczny v-max to 240 km/h zamiast 216 km/h wtedy chip ma sens...
pozdrawiam
1.9 BXE rocznik 2008 - czerwone od 4500 rpm. Max obroty wału korbowego to 4600. Nie pamiętam już gdzie, ale gdzieś tą wartość przeczytałem.
Dla porównania czerwone 5000 rpm mam w Vectrze z fiatowskim dieslem 1.9 16v, ale on ma wg specyfikacji max obroty 5200 (parę dni temu nawet je kilka razy testowałem na II. i III. biegu )
W OIIFL ( 2010 ) w których był 1,9 TDI czerwone było od 5000 rpm ( wcześniej w OII zaczynało się przy 4500 rpm ). Dlaczego tak jest nikt nie był mi w stanie powiedzieć.
dzięki za odpowiedzi. Zatem możliwym jest że 1.9 tdi miało czerwone pole zarówno od 4.5 krpm jak i od 5 krpm. Zatem kolejne pytanie czy zmiana czerwonego pola jest skutkiem zmian w silniku - np wyższe obroty dopuszczalne czy też po prostu takie było malowanie zegarów, bo wchodził 1.6 tdi który wyżej się kręci i zegary były już pod niego przygotowane. Wygląda na to że O2 FL ma czerwone pole od 4.5 krpm od rocznika 2010
Wygląda na to że O2 FL ma czerwone pole od 4.5 krpm od rocznika 2010
sotdi, odpowiedź IMHO jest prostsza
od roku modelowego 2010 zaczeły się rządy księgowych i różne oszczędności w skodzie
w moim Rsie też jest pole od 4,5tys :wink:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz