Super jak długo taka powłoka utrzymuje się w realu?
[O2FL] Czerwone pole na obrotomierzu 1.9 tdi
Zwiń
X
-
[O2FL] Czerwone pole na obrotomierzu 1.9 tdi
nurtuje mnie ten drobiazg :-)
od ilu macie czerwone pole na obrotomierzu w 1.9 tdi? U mnie w BXE jest od 4.5 krpm natomiast znajomy ma od 5 krpm - auta nie ma od nowości więc nie wykluczone że ktoś zmienił wskaźniki. Ale w związku z tym pytanie czy są 1.9 tdi z czerwonym polem od 5 krpm i czy zależy to od typu silnika czy od innych czynników - ma to pewne znaczenie przy chiptuningu bo jeśli silnik kręciłby się do 5 krpm to teoretyczny v-max to 240 km/h zamiast 216 km/h wtedy chip ma sens...
pozdrawiamsotdi
-
-
1.9 BXE rocznik 2008 - czerwone od 4500 rpm. Max obroty wału korbowego to 4600. Nie pamiętam już gdzie, ale gdzieś tą wartość przeczytałem.
Dla porównania czerwone 5000 rpm mam w Vectrze z fiatowskim dieslem 1.9 16v, ale on ma wg specyfikacji max obroty 5200 (parę dni temu nawet je kilka razy testowałem na II. i III. biegu )
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sotdibo jeśli silnik kręciłby się do 5 krpm to teoretyczny v-max to 240 km/h zamiast 216 km/h wtedy chip ma sens...OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
dzięki za odpowiedzi. Zatem możliwym jest że 1.9 tdi miało czerwone pole zarówno od 4.5 krpm jak i od 5 krpm. Zatem kolejne pytanie czy zmiana czerwonego pola jest skutkiem zmian w silniku - np wyższe obroty dopuszczalne czy też po prostu takie było malowanie zegarów, bo wchodził 1.6 tdi który wyżej się kręci i zegary były już pod niego przygotowane. Wygląda na to że O2 FL ma czerwone pole od 4.5 krpm od rocznika 2010sotdi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sotdiWygląda na to że O2 FL ma czerwone pole od 4.5 krpm od rocznika 2010
od roku modelowego 2010 zaczeły się rządy księgowych i różne oszczędności w skodzie
w moim Rsie też jest pole od 4,5tys :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz