Zamieszczone przez blackrs
[O2FL] Skrzypienie stukanie
Zwiń
X
-
[O2FL] Skrzypienie stukanie
Od paru dni podczas jazdy na jakichs wiekszych dziurach słychac jakby stukanie, pukanie, czy trzepanie w okolicy srodkowego słupka od wewnetrzenej strony. Gdzies tam z tamtych okolic dochodzi ten dziwny i denerwujacy dzwiek. Ktos ma pomysł co to stuka, puka i jak sie z tym uporać
-
-
Zamieszczone przez hans88jakby stukanie, pukanie, czy trzepanie w okolicy srodkowego słupka
ogólnie, to te plastiki/obudowy trzymają się bardzo "luźno". denerwowała mnie jeszcze jedna rzecz, jak jeździłem sam to sprzączka od pasa obijała się na zakrętach o słupek/plastik. okleiłem go od zew. zwykłą czarną cienką wykładziną i stuki/trzeszczenia ustały lub zostały niewytłumione przez tę wykładzinę.
Komentarz
-
-
Re: Skrzypienie stukanie
Zamieszczone przez hans88Od paru dni podczas jazdy na jakichs wiekszych dziurach słychac jakby stukanie, pukanie, czy trzepanie w okolicy srodkowego słupka od wewnetrzenej strony. Gdzies tam z tamtych okolic dochodzi ten dziwny i denerwujacy dzwiek. Ktos ma pomysł co to stuka, puka i jak sie z tym uporaćPozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
A no faktycznie nie dopisałem tego, no z lewej (od strony kierowcy) i to w sumie obojetnie czy jade z kims czy sam. Na delikatnych dziurach tego nie slychac ale jak przejade przez jakiś rząd dziur to juz zaczyna brzęczeć i jest to ewidentnie denerwujące. Wyżej kolega sugerował aby uszczelki przesmarować. Dziś podczas jazdy na rogu drzwi docisnołem uszczelke palcami i miałem wrażenie ze jakby skrzypienie ustało no ale nie jestem do konca pewny. Ale tak czy inaczej sposób wyprobuje
Komentarz
-
-
Okazało sie ze jednak nie jest to uszczelka a sprzeżyna brzeczy ktora znajduje sie za plastikiem na srodkowym słupku. I teraz panowie pytanie jak rozwiazać ten problem bo probowałem juz WD 40 tam psikac ale to rozwiązanie krotkoterminowe bo pomaga tylko na pare dni a potem znowu to samo. Jakis sylikon spray załatwi sprawe albo cos w ten deseń ? Myslalem nad tym zeby założyc nowa spreżyne ktora po prostu by była sztywniejsza ale sciagniecie tego pastiku jak dla mnie jest dosc kłopotliwe. Jakies pomysly ?
Komentarz
-
-
Skad wiesz, ze to sprezyna (zdjales ten plasik?) i do czego ona sluzy?Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Ok, dzieki za podpowiedz. Czasami wydaje mi sie, ze slysze cos podobnego zwlaszcza podczs przejezdzania po nierownej drodze gdy auto kiwa sie na boki.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Ja mam to samo od jakiegoś czasu w swojej o2fl i nie mam pojęcia skąd ten odgłos skrzywienia...Myślałem ze to zawieszenie albo skrzypiace plastiku wewnątrz auta. Tak jak u Ciebie, u mnie tez cos skrzypiec przy jazdzie po nierównościach i tez mnie to irytuje :-\ Piszesz ze to jakąś sprężyna pod plaskikiem na środkowym słupku...? Znalazles jakiej wyjscie/rozwiązanie problemu?strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
Kurcze, wychodzi na to ze auto ktore wcale nie jest az takie tanie jako nowe, jest tak kiepsko spasowane :-/ Jak mialem O1 z 2001roku to uwazam ze konstrukcyjnie bylo lepszym autem. Lepiej spasowane i materialy mocniejsze... Wkurza mnie to skrzypienie i zaczne od posmarowania uezczelek drzwi by zobaczyc czy o to chodzi z tymi odglosami.
[ Dodano: Wto 09 Cze, 15 20:49 ]
vaz, a te zaczepy oparc to gdzie dkladnie? Chodzi o przedni czy tylni fotel? Poradziles sobie z tym jakos?strazakp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakpKurcze, wychodzi na to ze auto ktore wcale nie jest az takie tanie jako nowe, jest tak kiepsko spasowane :-/ Jak mialem O1 z 2001roku to uwazam ze konstrukcyjnie bylo lepszym autem. Lepiej spasowane i materialy mocniejsze... Wkurza mnie to skrzypienie i zaczne od posmarowania uezczelek drzwi by zobaczyc czy o to chodzi z tymi odglosami.
[ Dodano: Wto 09 Cze, 15 20:49 ]
vaz, a te zaczepy oparc to gdzie dkladnie? Chodzi o przedni czy tylni fotel? Poradziles sobie z tym jakos?Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Posmarowalem uszczelki drzwi wazelina i nic to nie zmieniło w kwestii skrzywienia...wiec to nie o to chodzi :-( Zairze może jeszcze do tej sprężyny pod plastikiem w środkowym słupku.
[ Dodano: Sro 17 Cze, 15 21:35 ]
Mam wrażenie jak by skrzypialo tez w przedniej lewej części nadwozia. Wkurza mnie juz to skrzywienie!strazakp
Komentarz
-
Komentarz