Jest możliwośc zaprogramowania tego jeżeli masz kabel serwisowy + VCDS.
[O2] Poziomowanie xenonów
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[O2] Poziomowanie xenonów
Witam.
Mam problem z poziomowaniem świateł ( xenon ) dzisiaj nagle przestało działać góra dół Po podłączeniu do kompa nie ma żadnych błędów w xenonach przy wykonaniu testów działa góra dół ale po odpaleniu auta już nie ma tego wcześniej było w sobotę jeździłem ostatnio i wszystko działało a dzisiaj już nie. W czym może być problem ?? Możliwe że poziomowanie się rozkodowało ??Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Sprzedam - Kabelek VCDS PL 11.11 - PRIV
-
-
cysterniarz, Przeglądałem to, ale u mnie poziomowanie działa jak robiłem testy VCDS-em czyli tak jakby wszystko działało, problem pojawia się po odpaleniu auta. I błędów wcale nie ma w kompie No nic będę musiał podjechać do mechanika który mi kiedyś wstawiał ten czujnik poziomowania.Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WM66No nic będę musiał podjechać do mechanika który mi kiedyś wstawiał ten czujnik poziomowania
Komentarz
-
-
maxpaynemm, Nie miałem czujnika z przodu i mi go dostawali podobno oryginał i wierze bo koleś zawsze wstawia oryginalne części, a robił mi to jakieś 5-6 miechy temu. Właśnie dlatego dziwię się VCDS nic nie wskazuje i że przy testowaniu poziomowanie działa. Obczaję te kostki jak mówisz ale wątpię żeby coś się wypięło bo w sobotę wszystko było ok i auto od tamtej pory stało w jednym miejscu, a dzisiaj już przy odpaleniu nie było poziomowania :evil:
[ Dodano: Wto 14 Paź, 14 15:22 ]
Problem rozwiązany, zrobiłem adaptację ale to nic nie pomogło dopiero po zmianie kodowania wszystko wróciło do normy :diabelski_usmiech . Temat można zamknąć.Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WM66dopiero po zmianie kodowania wszystko wróciło do normy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
krzynol, Było 00007 o ile dobrze pamiętam i zmieniłem na 00008 i dopiero poziomowanie wróciło. Na 00007 pisało o światłach tylko z przodu a 00008 było na wszystkie światła. ( nie wiem czy dobrą ilość 0 tutaj wpisałem :P )Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WM66Na 00007 pisało o światłach tylko z przodu a 00008 było na wszystkie światła.
00007 to napęd na przód
00008 to napęd na wszytkie koła->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
krzynol, No ale to pomogło i poziomowanie wróciło na 00007 poziomowania nie ma. Dziwne ale działa teraz
ps; A skąd kodowanie napędu było by w dziale xenon ?Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Komentarz
-
-
dla systemu poziomowanie podajesz jaki rodzaj auta masz, żeby wiedział jak ma się zachować->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
krzynol, Ahhhhh rozumiem, ale czemu u mnie tak sie zrobiło że na 00008 działa na 00007 nie ;/ Idę jeszcze raz sprawdzę
Na 00008 poziomowanie robiło się od razu po przekręceniu zapłonu a teraz zaczęło działać też na 00007 i tak jak było wcześniej czyli po odpaleniu auta. Tylko dziwne że wcześniej na 00007 nie działało a teraz zaczęło. Ale ważne że działa jużStara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Komentarz
-
Komentarz