klarus, fajnie się bujasz :roll:
Kontrola spalania paliwa ?
Zwiń
X
-
Kontrola spalania paliwa ?
Witam posiadaczy poj. Skoda. A więc posiadam Skodę II rocznik 2008 podobno Mint z silnikiem 1,9 / 105 km/ a wcześniej to była Fabia 1,9 ,oraz Skoda I Tur też z silnikiem 1,9.Ale dorzeczy w poprzednich samochodach mogłem obserwować ile np. . na trasie mi spala a w obecnym modelu chociaż młodszy to nie mogę ??? czy jest możliwość to usprawnić i jeszcze jedna sprawa po wciśnięciu zapalniczki nagrzewa się , ale trzeba ją przytrzymywać nie wyskakuje sama . Pozdrawiam Ps jeśli to ma znaczenie przy pierwszej rejestracji podałem pojemność silnika i pierwszą z brzegu i jakąś literkę bo nie wiedziałem co napisać . .
-
-
Zdzisław51, Witamy!
1. Nie ten dział.
2. Temat już był poruszany na forum.
3. Brakuje u Ciebie pełnego komputera pokładowego, tzw. MFA. Musisz wymienić manetkę (ta od wł./wył. wycieraczek) i aktywować w komputerze auta. Wersji Mint nie należała do najbogatszych co do wyposażenia.
4. Skoro zapalniczka nie chce wyskoczyć to znaczy że słabo się nagrzewa. Sprawdź bezpiecznik albo wyciągnij gniazdo zapalniczki i podegnij blaszki, które ją powinny trzymać.
5. Kod silnika AHF jest dla Octavii I. Swój możesz sprawdzić w naklejce w książce serwisowej, na obudowie rozrządu lub na naklejce w bagażniku (koło koła zapasowego).Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Jak w temacie ???
Witam ponownie miło się z Tobą gaworzyło ale tzw. gadżet to jakby był to by był , a; jest tak jak jest a to nie wpływa na bezpieczeństwo na drodze tylko dla własnego ego pozdrawiam. :roll: Ps a tak przy okazji odczytałem w samochodzie te literki w bagażniku odpowiadające za typ i model silnika i jego wyposażenia i jest 1,9 AXE
Komentarz
-
Komentarz