Witam
Kto mi powie jak to jest ze zmianą żarówek przeciwmgielnych na led'owe ?
Można nie można? ( jak psiaki na to reagują? mandat itp ) Potrzeba jakiś adapter żeby nie było żadnych błędów ? Jakieś plusy a może minusy ?
LUKI, A wiesz czy bardzo się tego psiaki czepiają ? No o takich magikach słyszałem :P
I zastanawiam się czy warto wrzucić led'y czy nie. Widziałem na fotach i różnica jest.
LUKI, A wiesz czy bardzo się tego psiaki czepiają ? No o takich magikach słyszałem :P
I zastanawiam się czy warto wrzucić led'y czy nie. Widziałem na fotach i różnica jest.
Jak to wygląda? Wrzuć jakieś fory. Nie będzie to generować jakiś zakłóceń itd..?
O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836 Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
Ja tak jeżdże od trzech lat i do tej pory odpukać nikt się nie czepiał. Minus jest taki, że tracisz użyteczność halogenów, bo led we mgle świeci jak ogarek.
Nie mam adaptera i po prostu przyzwyczaiłem się do ikonki spalonej żarówki na szafie.
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Ja mam od ponad pół roku wsadzone ledy w przeciwmgielne. Mam ustawiony tryb skandynawski, halogeny do jazdy dziennej. Zmieniłem bo jest ładniejsze światło, kolor biały a na normalnych żarówkach z powodu obniżonej mocy barwa robiła się pomarańczowa. Do tego założone mam kasowniki bo wywalało kontrole na szafie. Teraz jest wszystko ok. Nie nadają się do jazdy we mgle, bo świecą na biało a jak wiadomo im światło jest żółte tym lepiej widać.
Co do legalności to tryb skandynawski jest u nas nielegalny, ale byłem na przeglądzie i nic nikt nie mówił że świecą więc jest chyba wszystko ok. A co do psiaków jeszcze nie miałem okazji.
Komentarz