Octavia 2 (kwiecień) 2006
[O2] Po zmianie map silnika, nie odpala, zablokowane immo.
Zwiń
X
-
Witam. Wracam do tematu kodowania nowego kluczyka. Znalazłem w necie instrukcje jak dodać nowy kluczyk. Mam dorobiony grot i nową "pestkę immo", postępuję zgodnie z instrukcja, a kluczyk nadal nie działa. Pin immo już wcześniej wyciagłem tez za pomocą programu Vag K Comender 1.4 (china). Czy według tej instrukcji uda mi sie dodac kluczyk?
Gdy juz mamy Pin code wchodzimy poprzez CAN-Conection w guzik KEY LEARNING
foto1
Wybieramy dany model auta wpisujemy liczbę kluczy jakie chcemy zakodować plus kod pin z licznika
foto2
Gdy juz wybierzemy auto musimy wpisać liczbę programowanych kluczyków plus kod Pin
WAZNE W grupie vw nie moŜna dodać ani odjąć 1 sztuki kluczyka dlatego programując dodatkowy kluczyk trzeba zawsze teŜ zaprogramować stary plus nowy.
Np. mamy 1dobry kluczyk a chcemy zaprogramować drugi, to w polu NEW KEY COUNT wpisujemy 2 sztuki
foto3
Po wybraniu auta, liczby kluczy, kodu pin wciskamy guzik Learn
Teraz musimy wkładać po kolei klucz i przekręcać na zaplon,( nie zapalamy auta) potrzymac z 10 sekund i nastepny klucz tak samo.
Aby sprawdzic czy proces zakończony sukcesem patrzymy czy klucze się zaprogramowały czyli wkladamy do stacyjki i zapalamy auta.
Ostatnio edytowany przez marcin6001; 41550.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin6001 Zobacz wpisWitam. Wracam do tematu kodowania nowego kluczyka. Znalazłem w necie instrukcje jak dodać nowy kluczyk. Mam dorobiony grot i nową "pestkę immo", postępuję zgodnie z instrukcja, a kluczyk nadal nie działa. Pin immo już wcześniej wyciagłem tez za pomocą programu Vag K Comender 1.4 (china). Czy według tej instrukcji uda mi sie dodac kluczyk?
Transpondery po 2004 musza byc PREKODOWANE pod odpowiednie TP i zawierać CS.
PIN sobie mozna wsadzić ..... ano własnie tam
Komentarz
-
-
-
który masz rok auta? po 2006 nie zrobisz nic tym softem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz