Wyświetla się czujnik ciśnienia w oponach. Ciśnienie 2,2 we wszystkich oponach. Jak to zresetować skasować?
Jakiego programu używacie do diagnostyki przez OBDII?
Dzięki Patryk, przycisku nie mam. Czy da się skasować bez interfejsa (mam kabel do BMW ale chyba nie będzie pasował). Jestem tu nowy a skodą 1,6 fsi z 2006 jeździ córka.
Może tak bo przecież wystarczy spojrzeć na koła co drugi dzień i widać albo czuć w czasie jazdy. Ja u siebie w bmw5 muszę robić adaptację po każdej zmianie kół. Czy tu jest podobnie?
Zrób dwa w jednym , czyli wszystko na przycisku ESP lub ASR bo nie wiem co posiadasz . Temat opisany na forum i co najlepsze działa ( szukaj TPMS). Potrzeba zrobić mostek w kostce przy pompie i po problemie . Kasowanie TPMS odbywa przez przytrzymanie wtedy przycisku od ESP/ASR lampka zgaśnie a potem jeszcze raz naciskasz i wyłączasz lampki ESP/ASR . A jeżeli Ci to przeszkadza to wykoduj to .
Przy pompie ABS ,ale moim zdaniem coś mi tu nie pasuje , witrualnie było możliwe od 2011 a tak to szło po przycisku , do 2006 dostaniesz przycisk za 40zl i zrobić tak jak fabryka. Ktoś może zakodował to ,bez przycisku i po jakimś czasie wywaliło na blacie.
Dzięki koledzy już po problemie. Wstyd mi że tak długo to trwało ale wsiadłem to tego samochodu pierwszy raz bez instrukcji. Znalazłem przycisk, którego symbol był wytarty i dopiero z instrukcji dowiedziałem się od czego on jest.
Komentarz