ciśnienie w oponach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Goldwing
    Classic
    • 2017
    • 8

ciśnienie w oponach

Wyświetla się czujnik ciśnienia w oponach. Ciśnienie 2,2 we wszystkich oponach. Jak to zresetować skasować?
    Jakiego programu używacie do diagnostyki przez OBDII?
  • patryk23
    L&K
    • 2011
    • 1105
    • Octavia II (1Z3)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Masz przycisk SET pod nawiewami? Program to VCDS

Komentarz

• Goldwing
      Classic
      • 2017
      • 8

Dzięki Patryk, przycisku nie mam. Czy da się skasować bez interfejsa (mam kabel do BMW ale chyba nie będzie pasował). Jestem tu nowy a skodą 1,6 fsi z 2006 jeździ córka.

Komentarz

• szoso
        Drive
        • 2016
        • 63
        • Octavia II (1Z3)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Nie ma przycisku, to bez vcds nawet nie podchodź. Chcesz to wyłączyć na stałe?

Komentarz

• Goldwing
          Classic
          • 2017
          • 8

Może tak bo przecież wystarczy spojrzeć na koła co drugi dzień i widać albo czuć w czasie jazdy. Ja u siebie w bmw5 muszę robić adaptację po każdej zmianie kół. Czy tu jest podobnie?

Komentarz

• Wojtenio
            L&K
            • 2012
            • 1094
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zrób dwa w jednym , czyli wszystko na przycisku ESP lub ASR bo nie wiem co posiadasz . Temat opisany na forum i co najlepsze działa ( szukaj TPMS). Potrzeba zrobić mostek w kostce przy pompie i po problemie . Kasowanie TPMS odbywa przez przytrzymanie wtedy przycisku od ESP/ASR lampka zgaśnie a potem jeszcze raz naciskasz i wyłączasz lampki ESP/ASR . A jeżeli Ci to przeszkadza to wykoduj to .

Komentarz

• Goldwing
              Classic
              • 2017
              • 8

Wojtenio, mógłbyś dokładniej opisać jak zrobić ten mostek, przy jakiej pompie?

Komentarz

• patryk23
                L&K
                • 2011
                • 1105
                • Octavia II (1Z3)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Przy pompie ABS ,ale moim zdaniem coś mi tu nie pasuje , witrualnie było możliwe od 2011 a tak to szło po przycisku , do 2006 dostaniesz przycisk za 40zl i zrobić tak jak fabryka. Ktoś może zakodował to ,bez przycisku i po jakimś czasie wywaliło na blacie.

Komentarz

• Goldwing
                  Classic
                  • 2017
                  • 8

Dzięki koledzy już po problemie. Wstyd mi że tak długo to trwało ale wsiadłem to tego samochodu pierwszy raz bez instrukcji. Znalazłem przycisk, którego symbol był wytarty i dopiero z instrukcji dowiedziałem się od czego on jest.

Komentarz

Pracuję...