Dziwne zachowanie alarmu...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KFR
    Classic
    • 2017
    • 22
    • Octavia II (1Z3)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dziwne zachowanie alarmu...

Witam,

Posiadam swoją Octavię od prawie dwóch miesięcy i zauważyłem dziwne zachowanie alarmu. Nie wiem czy tak ma być czy jakaś usterka się wkradła. Dokładnie chodzi o to że alarm sam się uzbraja. Jak wysiądę z auta np żeby zatankować i nie otwieram żadnych drzwi przez kilkadziesiąt sekund to alarm się uzbraja (nie ważne czy ktoś jest w środku czy nie ma). Otworzenie drzwi lub klapy bagażnika powoduje że na początku słyszę pikanie z pod maski (trwa to kilka sekund) i jak nie wcisnę na pilocie guzika otwarcia auta to alarm się załącza. Alarm jest chyba dokładany w salonie (nie mam na słupku żadnego guzika i czujniki ruchu są na dole przednich słupków, obok szyby). W przypadku gdyby w aucie chodziło głośniej radio że podczas otworzenia drzwi nie usłyszałbym tego pikania z pod maski to odpalenie auta nic by nie zmieniło tzn jechałbym a alarm by sobie wył. No i nie wiem co robić czy szukać usterki czy tak ktoś sobie wymyślił.

Pozdrawiam i dziękuje za ewentualne sugestie.
  • low-raider
    Ambiente
    • 2011
    • 163
    • Superb II combi (3T5)

Jaki alarm?
    Alarmy, zabezpieczenia antykradzieżowe, GPS, zestawy BT, elektryka i elektronika TOYOTA, VAG, FIAT, OPEL

Komentarz

• KFR
      Classic
      • 2017
      • 22
      • Octavia II (1Z3)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Meta System
      typ: H.P.B

Komentarz

Pracuję...