Koledzy taki problem, chciałem wymienić żarówki w podświetleniu tablicy rejestracyjnej bo stare już się przypaliły i kupiłem ledowe rurkowe 36mm, po założeniu poświeciły chwile i przestały. Myślałem że już po nich, ale sprawdziłem podłączając na krótko do akumulatora i tam świeciły, ponownie założyłem do tablicy i lipa. O co chodzi. Oznaczenie żarówek: ŻARÓWKA RURKA LED C5W COB
Podświetlenie tablic rej.
Zwiń
X
-
KiG jak miałeś jedną zwykłą, drugą LED to było obciążenie i mogło nie pokazywać błędu.
Albo wymienisz LED-y na takie pod CAN, albo trzeba VCDS-em wyłączyć diagnozę oświetlenia tablicy.
Komentarz
-
-
Nie będę kombinował. Założyłem zwykłe żarówki. W środku auta w podsufitce wymieniłem na ledy i w miarę działają. Jak są ustawione na automatycznym włączaniu po wyjęciu kluczyka czy otwarciu drzwi, to po chwili przygasają a nie się wyłączają, ale na szczęście po wyłączeniu silnika i zamknięciu auta światła gasnął całkowicie.
Komentarz
-
-
DSC01796.JPG
musisz mieć adapter i pamiętaj że te żarówki led mają biegunowość też to przerabiałem i działa normalnieOstatnio edytowany przez RoCaVe; 39160.
Komentarz
-
Komentarz