Witam . Przymierzam się do zdjęcia tylnego zderzaka w mojej Skodzie Octavi 1.9 TDI w wersji przed liftowej . Chodzi mi o schemat mocowania bo po odkręceniu lampy znalazłem jeden wkręt na Torx a druga śruba w poziomie (chodzi mi o ten element pod samą lampą )Od środka zakończona jest plastykiem ale nie wiem jak odkręcić i czy to się odkręca bo nie chcę czegoś popsuć . Znalazłem filmik na Yotube ale od wersji combi i ma inne mocowania . Jest ktoś mi w stanie pomóc ? Chodzi o element zaznaczony strzałką ,jego mocowanie. Czujnik parkowania zaznaczony na czerwono w kole.
Czujnik parkowania tylny prawy.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez stryjek998 Zobacz wpisPrzymierzam się do zdjęcia tylnego zderzaka
Nie sięgniesz do czujnika od dołu wkładając rękę?
1 - Tarcza 2 - 1,5 Nm 3 - 8 Nm 4 - Nakrętka rozporowa 5 - Lewa listwa osłonowa 6 - Prawa listwa osłonowa 7 - Zderzak Wymontowanie: – Wymontować okładzinę tylnej ściany komory bagażnika → Rozdział. – Wymontować lampy tylne → Układ elektryczny → Gr.napraw94. – Zdjąć obie boczne okładziny bagażnika i wykręcić śruby (poz. 3). – Zdjąć listwy osłonowe (poz. 5 i poz. 6). – Wyjkręcić śruby (poz. 8, poz. 2 i poz. 11). Wskazówka– Zderzak tylny (poz. 7) wysunąć do tyłu. Przed zdjęciem zderzaka trzeba odłączyć wtyki czujników ultradźwiękowych układu pomocy w parkowaniu (o ile występują). Zamontowanie: Wskazówka– Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, należy przy tym zwrócić uwagę na: Śruby (poz. 8) przykręca się kolejno od środka zderzaka do boków. 8 - 1,5 Nm 9 - Listwa zderzaka q Wciśnięta w zaczepy w zderzaku (poz. 7) q Stanowi element składowy zderzaka tylnego (Octavia II RS) 10 - Tylny spoiler q Wciśnięta w zaczepy w zderzaku (poz. 7) q Stanowi element składowy zderzaka tylnego (Octavia II RS) 11 - 1 Nm Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
-
-
Zamieszczone przez Wojtenio Zobacz wpisPod zderzakiem masz 4 śruby na torx ( na rysunku nr 4 w tych miejscach od dołu ) odkręć je i można odchylić dolną część i dostać się do czujnika bez demontażu zderzaka .Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz