Witam, Posiadam Octavie II przed FL i mam uruchomione automatyczne swiatla mijania. Tzn zawsze po przekreceniu kluczyka stacyjki swiatla mijania sie zapalaja. Mam pytanie w jaki sposob moglbym to wylaczyc ? Czy trzeba to zakodowac a pomoca VCDS ? Czy tez jest gdzies wylacznik tego automatu ? Taki wylacznik mam na przyklad w Fabii II przed FL.
automatyczne światła mijania
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Octava4x4 Zobacz wpisNie masz w tej opcji, że zaciągnięty hamulec ręczny to światła nie świecą ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OVER Zobacz wpisMam ten sam problem co kolega lukasz921. Patrzałem na kabelek vcds ale wydaje mi się, że on obsługuje tylko roczniki do 2004. Ktoś może podesłać link jaki kabelek, interfejs zakupić do O2 2008r.1Z5.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OVER Zobacz wpisroberta. Ten kabel VCDS 10,6 jakiego potrzebuje programu? Czy on jest kompatybilny z VAGiem lub Polskim-VAGiem?Ostatnio edytowany przez roberta; 1013.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz921 Zobacz wpisWitam, Posiadam Octavie II przed FL i mam uruchomione automatyczne swiatla mijania. Tzn zawsze po przekreceniu kluczyka stacyjki swiatla mijania sie zapalaja. Mam pytanie w jaki sposob moglbym to wylaczyc ? Czy trzeba to zakodowac a pomoca VCDS ? Czy tez jest gdzies wylacznik tego automatu ? Taki wylacznik mam na przyklad w Fabii II przed FL.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisMożna, ale jest trudniejszy w obsłudze niż VCDS.
Nie wstydź się kliknij POMÓGł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez roberta Zobacz wpis
to jest komplet kabel i oprogramowanie dodatkowo mogę dołożyć labelki PLNie wstydź się kliknij POMÓGł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OVER Zobacz wpisDla czego trudniej? Ma inny program?
Zamieszczone przez OVER Zobacz wpisJa chcę taki kabel który będzie śmigał z VAGiem 409 albo z Polskim-Vagiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisJest to całkowicie inny program..
Tymi programami w O2FL nic nie zdziałasz. Minimum to taki jaki oferuje robertaNie wstydź się kliknij POMÓGł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OVER Zobacz wpisA orientuje się ktoś gdzie w Gdańsku tanio można przeprogramować te światła mijania tak żeby zapalały się dopiero po spuszczeniu ręcznego hamulca. Czy to jest wogóle do zrobienia w O2 1Z5?
Komentarz
-
-
Światła mijania po spuszczeniu ręcznego ?
Mam rozumieć że światła mijania zakodowane jako dzienne (i nie pamiętam czy było można zrobić mijania ale przeciwmgielne albo drogowe, tak), bo tylko kojarzę że jest możliwość zakodowania aby były wyłączone po zaciągniętym ręcznym.
georgg i oolsztyniak może wyprowadzicie mnie z błędu ?
Komentarz
-
-
aryziomex można
LC,11,2,DRL poprzez swiatla mijania
i jak spuścisz ręczny to będą się świecić mijania.
Komentarz
-
-
Tryb skandynawski to się zwie.
zaciągasz ręczny gasną "dzienne"
Tylko kodowanie mijania jako światła do jazdy dziennej jest bez sensu moim zdaniem.
Chyba że masz ustawione "auto" i tak było od nowości.
ale i to można przekodowac i dzienne w halogenach zrobić.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisTryb skandynawski to się zwie.
zaciągasz ręczny gasną "dzienne"
Tylko kodowanie mijania jako światła do jazdy dziennej jest bez sensu moim zdaniem.
Chyba że masz ustawione "auto" i tak było od nowości.
ale i to można przekodowac i dzienne w halogenach zrobić.
W przypadku h7 to ustawienie dodatkowo ustawić dzienne na 30% znacznie wydłuża żywotność żarówki
Komentarz
-
-
roberta Czemu ? H8 kupuje się u majfrendów za śmieszną cenę, jest ona biała (koszt jednej to 5 zł) tak więc ja również nie widzę sensu aby miały świecić mijania jako dzienne :P
Jak coś polecam tego rodzaju do p.mgielnych, ładnie świecą (nie wiem jak w mgłę, obstawiam że kiepsko)
Komentarz
-
-
Panowie, mi nie chodzi o wyższość mijania nad dziennymi tylko o to że po przekręceniu stacyjki od razu włączają się mijania które łącznie z grzaniem świec pobierają prąd. Zmieniając tę opcję i wyłączając światła zyskuję trochę prądu. Chyba nie muszę tłumaczyć, że jak jest lub będzie -20°C to liczy się każdy volt i watt.Nie wstydź się kliknij POMÓGł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez roberta Zobacz wpis
Jak popatrzysz na cenę żarówki h7 a h8 zobaczysz sens, chyba że masz xenony.
W przypadku h7 to ustawienie dodatkowo ustawić dzienne na 30% znacznie wydłuża żywotność żarówki
Dobre H7 też kosztuje 30-40 zł.
A to czy jej słabsze świecenie wydłuży jej życie ... to można polemizować.
Zamieszczone przez OVER Zobacz wpisPanowie, mi nie chodzi o wyższość mijania nad dziennymi tylko o to że po przekręceniu stacyjki od razu włączają się mijania które łącznie z grzaniem świec pobierają prąd. Zmieniając tę opcję i wyłączając światła zyskuję trochę prądu. Chyba nie muszę tłumaczyć, że jak jest lub będzie -20°C to liczy się każdy volt i watt.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
oolsztyniak a jeśli ma się dzienne i zakodowany tryb skandynawski, do tego czujnik deszczu/zmierzchu to jak to zakodować aby mijania również były wyłączane po zaciągnięciu ręcznego ?
Chyba się nie da ?
Komentarz
-
Komentarz