[O2 Tour] Problem ze światłami z tyłu
Zwiń
X
-
Patrzyłem dzisiaj i nie mogę nic zmienić mam taką informację = = ( you did not enter a new coding if you are using LCode,make sure to close it in order to transfer the new coding back to vcds )
-
-
Zamieszczone przez olovip11 Zobacz wpisMożesz mi to wytłumaczyć ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisBajtu 18 się generalnie nie rusza. Chyba, że lubisz problemy.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez olovip11 Zobacz wpis
Witam
jak ręcznie wprowadzić zmiany w bajcie 18 żeby mieć tryb amerykański bo w tym bajcie nic nie wyświetla się ?
Zamieszczone przez kowaltom99 Zobacz wpisBajt 18 odpowiada za oświetlenie dla danego samochodu (przypisanie żarówek dla poszczególnych pinów w sterowniku - tak pisząc w skrócie) .
Tryb amerykański włącza się poprzez zaptaszkowanie bajt 11 bit 0
LC,11,0,DRL nieaktywne z hamulcem ręcznym - tryb amerykański
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez erkom Zobacz wpisWszystko wróciło do normy po zmianie kodowania bajtu 18 na 33. W bajcie 11 miałem już wartość bitu 1, mimo że nie widać tej opcji, z ośmiu widać ze 3 może. A w bajcie 18 też nie miałem na liście rozwijanej wartości 33, musiałem z palca wpisać. W każdym razie pomogło, wielkie dzięki za pomocA swoją drogą ciekawe co zakodował elektryk w ASO że się tak pomerdało. Jeszcze dwa pytania, czy przeciwmgielne powinno świecić tylko jedno, a wsteczne oba? I drugie pytanie - czy da się w klonie VCDS "odkryć" jakoś te opcje, które nie są widoczne, tzn co dokładnie jest przypisane do poszczególnych bitów?
jak ręcznie wprowadzić zmiany w bajcie 18 żeby mieć tryb amerykański bo w tym bajcie nic nie wyświetla się ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpiskowaltom99 dzięki za pliki. Zobaczymy co nowego dopisałeś.
W pliku sterownika 09 wrzuciłem dane znalezione na jakimś niemieckim forum, niektórych opisów nie byłem w stanie przetłumaczyć.
Bity zaznaczone ??? - nie wiadomo dokładnie co to jest - może ktoś poprawi.Ostatnio edytowany przez kowaltom99; 6234.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99 Zobacz wpisTu wrzuciłem pliki, które mam u siebie w VCDS w katalogu USER.
To są tylko wybrane pliki, które są mi potrzebne do mojej OIIFL
są pliki do kodowania modułu 09 oraz ABS uzupełnione o dodatkowe opisy
Zostaw komentarz:
-
-
Tu wrzuciłem pliki, które mam u siebie w VCDS w katalogu USER.
To są tylko wybrane pliki, które są mi potrzebne do mojej OIIFL
są pliki do kodowania modułu 09 oraz ABS uzupełnione o dodatkowe opisy
Zostaw komentarz:
-
-
Jest jeszcze inne rozwiązanie , używać samego Lcode wykorzystując same zmodyfikowane pliki lbl , a potem po wygenerowanym kodowaniu wkleić już gotowe kodowanie do programu .
Zostaw komentarz:
-
-
Wersja nie ma znaczenia. Do katalogu user można wklejać własne pliki, tylko muszą być lbl a nie clb.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Wojtenio Zobacz wpisTeraz światła świecą tak jak powinny , co do vcds i nie opisanych bajtów to wszystko zależy jaką wersję posiadasz .Do wersji 11.6 można temu zaradzić przez podmianę plików labels z opisami nie widocznych bajtów , a nawet możesz edytować już istniejące .Na forum temat już poruszany.
Zamieszczone przez kowaltom99 Zobacz wpisMożna wkleić do katalogu vcds/labels/user swoje pliki lbl. Poszukaj na chomiku kolega lusob udostepnia. Lub podaj swojego maila ti Ci prześlę. Pliki lbl można edytować w notatniku.
Zostaw komentarz:
-
-
Można wkleić do katalogu vcds/labels/user swoje pliki lbl. Poszukaj na chomiku kolega lusob udostepnia. Lub podaj swojego maila ti Ci prześlę. Pliki lbl można edytować w notatniku.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez erkom Zobacz wpis. Jeszcze dwa pytania, czy przeciwmgielne powinno świecić tylko jedno, a wsteczne oba? I drugie pytanie - czy da się w klonie VCDS "odkryć" jakoś te opcje, które nie są widoczne, tzn co dokładnie jest przypisane do poszczególnych bitów?.
Zostaw komentarz:
-
-
Wszystko wróciło do normy po zmianie kodowania bajtu 18 na 33. W bajcie 11 miałem już wartość bitu 1, mimo że nie widać tej opcji, z ośmiu widać ze 3 może. A w bajcie 18 też nie miałem na liście rozwijanej wartości 33, musiałem z palca wpisać. W każdym razie pomogło, wielkie dzięki za pomocA swoją drogą ciekawe co zakodował elektryk w ASO że się tak pomerdało. Jeszcze dwa pytania, czy przeciwmgielne powinno świecić tylko jedno, a wsteczne oba? I drugie pytanie - czy da się w klonie VCDS "odkryć" jakoś te opcje, które nie są widoczne, tzn co dokładnie jest przypisane do poszczególnych bitów?
Zostaw komentarz:
-
-
Bajt 18 odpowiada za oświetlenie dla danego samochodu (przypisanie żarówek dla poszczególnych pinów w sterowniku - tak pisząc w skrócie) .
Tryb amerykański włącza się poprzez zaptaszkowanie bajt 11 bit 0
LC,11,0,DRL nieaktywne z hamulcem ręcznym - tryb amerykański
Zostaw komentarz:
-
-
Sterownik mam taki: 1K0 937 085 P. Rozumiem że 33 to wartość "oryginalna" bez uruchomionego trybu amerykańskiego?
Zostaw komentarz:
-
-
Tour ma elektronikę z OIIFL.
Na 99% można uruchomić prawidłowo tryb amerykański, tak, żeby palił się tylko przód po zwolnieniu ręcznego.
Podaj jaki masz sterownik centralnej elektryki 09.
Baj 18 dla OIIFL bez drzwi elektrycznych z tyłu - kodowanie 33 (dla sterowników 1K0 937 085 , 086, 087)Ostatnio edytowany przez kowaltom99; 6234.
Zostaw komentarz:
-
-
Żarówki są sprawne, przy światłach dziennych (przełącznik na pozycji 0) świeci tylko prawe wsteczne i przyciemnione mijania bez pozycyjnych z przodu i z tyłu, przeciwmgielnego oczywiście nie da się włączyć, a powyższa sytuacja ma miejsce oczywiście przy włączonych przełącznikiem światłach mijania, zapomniałem uściślićBajtu 18 zgodnie z zaleceniami sam nie ruszałem, ale oczywiście mogę sam go przekodować na octavię. Tylko jeśli wrócą oryginalne ustawienia, to przy dziennych będą się świecić pozycje z przodu i z tyłu, bo typowego trybu amerykańskiego nie da się podobno uruchomić w Tourze. I jak wtedy poprawnie zakodować żeby przy dziennych tył się nie świecił, ale żeby przy włączonych przełącznikiem światłach mijania wszystko działało jak należy?
A kodowanie będę mógł sprawdzić po powrocie z pracy, ale z tego co kojarzę to było 00, bo z ciekawości sprawdzałem czy coś sie tam pojawiło po zabiegach gościa z ASO.Ostatnio edytowany przez erkom; 43706.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: