[O2 Tour] Problem ze światłami z tyłu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• tomus77
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    tomus77 ale po co chcesz ruszać bajt 18?
    Jeśli musisz to z ręki wpisujesz,ale to zawsze powinno tu na forum być na czerwono zaznaczone NIE RUSZAĆ!
    Nie chcem ale muszem
    nie wiem tylko co i gdzie - przydałaby się ściaga

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    tomus77 ale po co chcesz ruszać bajt 18?
    Jeśli musisz to z ręki wpisujesz,ale to zawsze powinno tu na forum być na czerwono zaznaczone NIE RUSZAĆ!

Zostaw komentarz:

• tomus77
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez erkom Zobacz wpis
    Wszystko wróciło do normy po zmianie kodowania bajtu 18 na 33. W bajcie 11 miałem już wartość bitu 1, mimo że nie widać tej opcji, z ośmiu widać ze 3 może. A w bajcie 18 też nie miałem na liście rozwijanej wartości 33, musiałem z palca wpisać.?
    Witam. Czy możesz opisac jak to zrobić? Lub ktokolwiek inny może napisać co to znaczy: zmiana kodowania bajtu 18 na 33. I czy zatem ruszać bajt 18 czy nie? (O2fl bez halogenow)
    Ostatnio edytowany przez tomus77; 39569.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis

a potem jeżdżą tacy z jakimiś ledami w zderzaku, gdzie kompletnie ich nie widać
    auto nie jest widoczne bardziej w dzień, a do tego ten przepis służy + zdrowy rozsądek
    Taka jest postkomunistyczna logika. A w rzeczywistości przepis służy do zarabiania kasy przez koncerny, które ten przepis "zasponsorowały". Ale próba wytłumaczenia tego mieszkańcom terenów na wschód od Odry to marny trud. ;-(

Zostaw komentarz:

• Manieczko
    odpowiedział(a)
    Kuma ale nie chce czepialskich ;-)

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    tłumaczcie komuś kto nie kuma o co chodzi

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Poprzednią O2 RM 2006 jeździłem przez 6 lat i miałem dzienne ustawione w halogenach ze zmniejszoną jasnością i nikt się nie przyczepił, że to nie legalne.
    A na przeglądach jak wjeżdżałem do środka SKP od razu załączały się xenony.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    rób jak uważasz

Zostaw komentarz:

• Manieczko
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    i to jest drutowanie, zamiast wykorzystać możliwości elektroniki auta
    chińczyk na lampie do "dziennych" wydrukuje wszystko co chcesz i raczej nie ma to nic wspólnego z homologacją
    auto nie jest widoczne bardziej w dzień, a do tego ten przepis służy + zdrowy rozsądek
    nie przypominam sobie, aby kogoś zatrzymali za dzienne w halogenach
    Dla mnie drutowanie to nie legalne uzbrajanie auta w światła do których doczepi się każdy diagnosta lub policjant bo ani halogen ani mijania nie mają homologacji świateł dziennych. Nie wiem czy czytałeś mój temat wyżej ale pisałem że toleruje tylko osram i philips a nie chińczyki a to różnica.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pietrek125 Zobacz wpis
    No to zmuś Bornetz-a, aby światła drogowe pracowały z zmniejszoną mocą jako dzienne... a to jest jedyny sensowny sposób na dzienne w O2T
    przecież Tour ma centralną elekt.ma taką samą jak O2FL....

Zostaw komentarz:

• pietrek125
    odpowiedział(a)
    "nie wiem jak w Tour ale w O2FL mijania miały wbite DRL na lampie,jak dobrze pamiętam od 2011r,wszystkie auta wypuszczone na rynek musialy mieć dzienne,a więc jeśli Tour był klepany do 2012r to...."
    Lampy przednie i halogeny w O2T nie mają homolgacji DRL

"i to jest drutowanie, zamiast wykorzystać możliwości elektroniki auta"
    No to zmuś Bornetz-a, aby światła drogowe pracowały z zmniejszoną mocą jako dzienne... a to jest jedyny sensowny sposób na dzienne w O2T

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Manieczko Zobacz wpis
    ​​​​​​Z tego co widzę najlegalniej zamontować jakieś dzienne osram lub philips?
    i to jest drutowanie, zamiast wykorzystać możliwości elektroniki auta
    chińczyk na lampie do "dziennych" wydrukuje wszystko co chcesz i raczej nie ma to nic wspólnego z homologacją
    nie przypominam sobie, aby kogoś zatrzymali za dzienne w halogenach

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Czy same światła mijania mają homologację dziennych?
    nie wiem jak w Tour ale w O2FL mijania miały wbite DRL na lampie,jak dobrze pamiętam od 2011r,wszystkie auta wypuszczone na rynek musialy mieć dzienne,a więc jeśli Tour był klepany do 2012r to.....

Zostaw komentarz:

• Manieczko
    odpowiedział(a)
    Ale to też chyba niezgodne z przepisami jeśli tył wyłącze a przód zrobię ściemniony będzie to zgodne z przepisami? Czy same światła mijania mają homologację dziennych?
    ​​​​​​Z tego co widzę najlegalniej zamontować jakieś dzienne osram lub philips?

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    a ściemnienie świateł mijania?
    też można

Zostaw komentarz:

• Manieczko
    odpowiedział(a)
    Rozumiem ciekawe jak do tego podchodzi policja czy czepiają się czy przymykają oko. Ale bardziej chodzi mi coś legalnego po głowie a ściemnienie świateł mijania?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    jak uważasz, ale wszyscy jeżdżą na 60% halogenach

Zostaw komentarz:

• Manieczko
    odpowiedział(a)
    Mam halogeny przednie ale ponoć takie zakodowanie jest nie zgodne z przepisami a nie chce żeby do ojca się czepiali???
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    rocznik 2012 i stary typ lamp to jest Octavia 2 Tour.
    Można oczywiście zakodować tryb świateł dziennych za pomocą mijania
    pytanie czy masz halogeny przednie przeciwmgielne, bo do tego celu można je zakodować

Zostaw komentarz:

• Manieczko
    odpowiedział(a)
    Podłącze się pod temat ojciec zakupił skodę octavie rok 2012 lampy przed liftem. Po odpaleniu auta w pozycji 0 świecą wszystkie światła czy da się tak zaprogramować auto że w pozycji 0 będzie świecił sam przód i np z mocą 65procent??? Bo nie wiem czy nie dołożyć świateł dziennych osobno w klapki w zderzaku.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    jaki reset? czego reset?

Zostaw komentarz:

• olovip11
    odpowiedział(a)
    Tak wiem ale nie działa tryb amerykański może reset zrobić ?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Masz wyżej napisane i innej opcji nie ma.

Zostaw komentarz:

• olovip11
    odpowiedział(a)
    A może mi ktoś w końcu powiedzieć jak włączyć ten tryb amerykański bo nie mogę dac sobie rady

Zostaw komentarz:

• olovip11
    odpowiedział(a)
    Bo mam klona

Zostaw komentarz:

Pracuję...