Panowie w swojej Octavii mam jakieś chińskie radio z navi. Do radia mam podłączona kamerkę cofania. Problem jest taki, że na włączonym zapłonie kamerka normalnie wyświetla obraz, a po odpaleniu auta i włączeniu wstecznego biegu obraz znika. Kamera jest podpięta pod światła cofania. Macie pomysł co jest nie tak zmontowane?
Problem z kamerą cofania.
Zwiń
X
-
Miałem identyczny problem. U mnie pomogło podpięcie zasilania kamery pod różowy przewód oznaczony "reverse" przy radiu który też dawał 12v po wrzuceniu wstecznego. Jak dobrze pamiętam to były dwa różowe tak oznaczone i jeśli się je złączyło to radio wtedy dopiero próbowało wyświetlać obraz z kamery.
-
-
Zamieszczone przez norbi99 Zobacz wpisPanowie w swojej Octavii mam jakieś chińskie radio z navi. Do radia mam podłączona kamerkę cofania. Problem jest taki, że na włączonym zapłonie kamerka normalnie wyświetla obraz, a po odpaleniu auta i włączeniu wstecznego biegu obraz znika. Kamera jest podpięta pod światła cofania. Macie pomysł co jest nie tak zmontowane?
Czyli na włączonym zapłonie kamerka włącza się po wrzuceniu wstecznego, a po uruchomieniu silnika i wrzuceniu wstecznego obrazu nie ma?
Miałem chińskiego Maisuna i tak samo podłączoną kamerkę. Zasilanie wzięte z żarówki cofania i podobny problem.
Problemem były zakłócenia na włączonym silniku.
Rozwiązanie - zasilanie kamerki wzięte z żarówki podłączyłem poprzez filtr np taki:
http://allegro.pl/ag81-filtr-przeciw...913913907.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomek_lodz Zobacz wpisMiałem identyczny problem. U mnie pomogło podpięcie zasilania kamery pod różowy przewód oznaczony "reverse" przy radiu który też dawał 12v po wrzuceniu wstecznego. Jak dobrze pamiętam to były dwa różowe tak oznaczone i jeśli się je złączyło to radio wtedy dopiero próbowało wyświetlać obraz z kamery.
Pod światło cofania podpina się tylko wtedy gdy nie są podpięte przewody CAN do radia.Ostatnio edytowany przez roberta; 1013.
Komentarz
-
Komentarz