Dzień dobry wszystkim,
jestem posiadaczem Octavii 2 fl2010 od niedawna i ... kłopot mam wielki.
Spróbuję jakoś w skrócie:
Kilka dni temu poprosiłem człowieka z VCDS o aktywowanie automatycznego ryglowania drzwi podczas jazdy. Uczynił to biegając po różnych modułach VCDS-u. Po tym działaniu przez przypadek odkryłem, że po zamknięciu auta z pilota nie zamykają mi się lewe tylne drzwi. Oprócz tego straciłem sterowanie z panelu kierowcy tylnymi szybami (nie podświetla się też w czasie aktywności przycisk z szybką uniemożliwiający otwieranie szyb przez pasażerów z tyłu) i jakby tego było mało to nie mam też domyku szyb z pilota i grzania lusterek.
Pytania:
- czy mógł narozrabiać z ustawieniami VCDS-u?, jeśli tak to jak i gdzie zmienić ustawienia??
- jeśli chodzi o tylne drzwi: mój mechanik obstawia moduł w drzwiach 5K0959795
- czy domyk szyb działa tylko przy sprawnych 4 szybach??
- czu moduł o którym piszę 2 wiersze wyżej odpowiada za centralny i szyby??
Proszę Szanownych Kolegów o pomoc, bo ja już nie wiem co robić.
A może jest ktoś z Wrocławia i chciałby pomóc za godziwe wynagrodzenie???
jestem posiadaczem Octavii 2 fl2010 od niedawna i ... kłopot mam wielki.
Spróbuję jakoś w skrócie:
Kilka dni temu poprosiłem człowieka z VCDS o aktywowanie automatycznego ryglowania drzwi podczas jazdy. Uczynił to biegając po różnych modułach VCDS-u. Po tym działaniu przez przypadek odkryłem, że po zamknięciu auta z pilota nie zamykają mi się lewe tylne drzwi. Oprócz tego straciłem sterowanie z panelu kierowcy tylnymi szybami (nie podświetla się też w czasie aktywności przycisk z szybką uniemożliwiający otwieranie szyb przez pasażerów z tyłu) i jakby tego było mało to nie mam też domyku szyb z pilota i grzania lusterek.
Pytania:
- czy mógł narozrabiać z ustawieniami VCDS-u?, jeśli tak to jak i gdzie zmienić ustawienia??
- jeśli chodzi o tylne drzwi: mój mechanik obstawia moduł w drzwiach 5K0959795
- czy domyk szyb działa tylko przy sprawnych 4 szybach??
- czu moduł o którym piszę 2 wiersze wyżej odpowiada za centralny i szyby??
Proszę Szanownych Kolegów o pomoc, bo ja już nie wiem co robić.
A może jest ktoś z Wrocławia i chciałby pomóc za godziwe wynagrodzenie???
Komentarz