W OII Tour nie musisz nic zmieniać w bajcie 18, bo dokładasz tylko halogeny bez dziennych, a halogeny aktywujesz w bajcie 14 bit 0. A co chcesz uzyskać, że pytasz o 18?
W OII Tour nie musisz nic zmieniać w bajcie 18, bo dokładasz tylko halogeny bez dziennych, a halogeny aktywujesz w bajcie 14 bit 0. A co chcesz uzyskać, że pytasz o 18?
Pytam, ale raczej nic nie zmieniam - po wymianie bordnetza (montaż halogenów) skopiowałem kodowanie z wcześniejszego. z tego co zauważyłem to mam jedno wsteczne, i światła mijania tylne na dole lampy się nie świecą, no i swing niepodświetlony ..... miejmy nadzieję że po montażu ściemniacza manualnego wszystko wróci do normalności.
Ten ściemniacz tylko wpinam w odpowiednie piny i na tym koniec ? czy coś jeszcze ?
z tego co zauważyłem to mam jedno wsteczne, i światła mijania tylne na dole lampy się nie świecą, no i swing niepodświetlony
Jeśli po zmianie bordnetz'a światła Ci nie świecą tak jak przed zmianą to musisz 18 przekodować na 37 lub 39, nie pamiętam dokładnie. Wiesz z jakiego auta masz ten moduł?
Ściemniacz tylko wpinasz w odpowiednie piny i gotowe
Jeśli po zmianie bordnetz'a światła Ci nie świecą tak jak przed zmianą to musisz 18 przekodować na 37 lub 39, nie pamiętam dokładnie. Wiesz z jakiego auta masz ten moduł?
Ściemniacz tylko wpinasz w odpowiednie piny i gotowe
bordnetz jest z Golfa VI - w bajcie 18 próbowałem, ale nic nie mogę wpisać.
bordnetz jest z Golfa VI - w bajcie 18 próbowałem, ale nic nie mogę wpisać
no to na pewno musisz bajt 18 przekodować, tu musisz "z palca" wpisać wartość w odpowiednią kratkę (19 z kolei), bo z tej listy rozwijalnej to może nie być tego
no to na pewno musisz bajt 18 przekodować, tu musisz "z palca" wpisać wartość w odpowiednią kratkę (19 z kolei), bo z tej listy rozwijalnej to może nie być tego
wiem że "z palca" ale niestety nie mam możliwości wpisać, kursor miga w bajcie 18, czy nawet zaznaczę całą komórkę i też nic.
Po wymianie modułu 85L na 86J w O2 Tour i zakodowaniu kluczyków centralny zamek niedomaga....tzn. po sprawdzeniu okazało się, że z pilota można otworzyć drzwi które zostały zamknięte ręcznie kluczykiem (zamykają się tylko drzwi kierowcy reszta nie reaguje) Można również z pilota otworzyć i zamknąć szyby ale zamknąć auta z pilota nie można. Przycisk koło lewarka zmiany biegów również nie zamyka centralnego.... Kodowanie ze starego przyjął bez problemu tylko z tym centralnym problem... Nie wiem co jest grane....włożyłem stary moduł.i wszystko hula....Ma ktoś jakiś pomysł?
"Na treningach słuchaj swojego ciała
Na zawodach każ mu się zamknąć"
Proszę o podpowiedź. Obecnie w Octavii jest 1K0 937 085. Szyby z tyłu na korby. Właściciel chce mieć halogeny.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Ja miałem 085L wymieniłem na 086J tez mam z tyłu korby (O2 Tour 2011/12). Musiałem dołożyć ściemniacz manualny przy regulacji wysokości świateł.
Bordnetz 86J chyba nie obsługuje dziennych jak w FL , ale do Tour jak najbardziej OK.
Proszę o podpowiedź. Obecnie w Octavii jest 1K0 937 085. Szyby z tyłu na korby. Właściciel chce mieć halogeny.
Potwierdzam na pewno 86J i do tego musi byc ściemniacz. Zakladalem miesiac temu. Z tego co pamietam jeszcze 86 G,F oraz 87 H, P, AB, E, AG, K ale nie wiem do których potrzebny ściemniacz. Jak dobrze kojarze w wątku o halogenach do minta na ostatnich stronach powinno być opisane.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz