jeszcze muszę sprawdzić bajt 20 bit 6 Przyciemnianie wnętrza kontrolowane modułem BCM
[O2 FL Mint] Problemy po wymianie modułu centralnej elektryki CECM
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisjeszcze muszę sprawdzić bajt 20 bit 6 Przyciemnianie wnętrza kontrolowane modułem BCM
Wydaje mi się że to właśnie BCM mając ten cały ściemniacz może za jego pośrednictwem jaśniej i ciemniej
20180430_170742.jpgOstatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
33,35,37,39Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisa OII TOUR co powinien mieć w bajcie 18 ?
Komentarz
-
-
W OII Tour nie musisz nic zmieniać w bajcie 18, bo dokładasz tylko halogeny bez dziennych, a halogeny aktywujesz w bajcie 14 bit 0. A co chcesz uzyskać, że pytasz o 18?
Jest: Octavia 3 RS 2.0 TDI
Była: Octavia 2 FL 1.9 TDI BXE Mint 2010
Jest także: Skoda Fabia 2 1.4 16v 2009
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez budzik12 Zobacz wpisbo dokładasz tylko halogeny bez dziennych,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
Po co ruszasz bajt 18?Zamieszczone przez budzik12 Zobacz wpisW OII Tour nie musisz nic zmieniać w bajcie 18, bo dokładasz tylko halogeny bez dziennych, a halogeny aktywujesz w bajcie 14 bit 0. A co chcesz uzyskać, że pytasz o 18?Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisno chyba że chce dzienne.....
Ten ściemniacz tylko wpinam w odpowiednie piny i na tym koniec ? czy coś jeszcze ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisz tego co zauważyłem to mam jedno wsteczne, i światła mijania tylne na dole lampy się nie świecą, no i swing niepodświetlony
Ściemniacz tylko wpinasz w odpowiednie piny i gotowe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez budzik12 Zobacz wpisJeśli po zmianie bordnetz'a światła Ci nie świecą tak jak przed zmianą to musisz 18 przekodować na 37 lub 39, nie pamiętam dokładnie. Wiesz z jakiego auta masz ten moduł?
Ściemniacz tylko wpinasz w odpowiednie piny i gotowe
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisbordnetz jest z Golfa VI - w bajcie 18 próbowałem, ale nic nie mogę wpisać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez budzik12 Zobacz wpisno to na pewno musisz bajt 18 przekodować, tu musisz "z palca" wpisać wartość w odpowiednią kratkę (19 z kolei), bo z tej listy rozwijalnej to może nie być tego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpis
bordnetz jest z Golfa VI - w bajcie 18 próbowałem, ale nic nie mogę wpisać.Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpis
Wpisujesz w lini 1) żółte cyfryZamieszczone przez georgg Zobacz wpisBajt 15.jpeg
Tu próbuj wpisać.
dzięki za wskazówki
Komentarz
-
-
Po wymianie modułu 85L na 86J w O2 Tour i zakodowaniu kluczyków centralny zamek niedomaga....tzn. po sprawdzeniu okazało się, że z pilota można otworzyć drzwi które zostały zamknięte ręcznie kluczykiem (zamykają się tylko drzwi kierowcy reszta nie reaguje) Można również z pilota otworzyć i zamknąć szyby ale zamknąć auta z pilota nie można. Przycisk koło lewarka zmiany biegów również nie zamyka centralnego.... Kodowanie ze starego przyjął bez problemu tylko z tym centralnym problem... Nie wiem co jest grane....włożyłem stary moduł.i wszystko hula....Ma ktoś jakiś pomysł?"Na treningach słuchaj swojego ciała
Na zawodach każ mu się zamknąć"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisProszę o podpowiedź. Obecnie w Octavii jest 1K0 937 085. Szyby z tyłu na korby. Właściciel chce mieć halogeny.Ostatnio edytowany przez Dudixx; 40913."Na treningach słuchaj swojego ciała
Na zawodach każ mu się zamknąć"
Komentarz
-
Komentarz