Radio 2 din android rozladowuje akumulator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Matpap15
    Classic
    • 2018
    • 1

Radio 2 din android rozladowuje akumulator

Witam

Mam problem z radiem 2 din na androidzie. Dolozylem takie radio do mojej OII i rozladowuje mi ono akumulator. Radio poloczone z modulem Can czyta wszystkie informacje jak naladowanie baterii temperatura pokazuje ktore drzwi sa otwarte, ale jest problem poniewaz radio nie wlacza sie przy wlaczeniu zaplonu ani nie wylacza po wylaczeniu zaplonu. Prawdopodobnie przez to rozladowuje akumuluator. Slyszalem ze przy zmianie radio potrzebna jest zmiana sterownika. Moglby ktos poradzi ewentualnie podlinkowac temat na forum bo podobno temat byl juz poruszany ale nie moge sie do niego dokopac.
  • mrfazi
    • 2010
    • 3103
    • Superb III (3V3)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Matpap15 Zobacz wpis
    Moglby ktos poradzi ewentualnie podlinkowac temat na forum bo podobno temat byl juz poruszany ale nie moge sie do niego dokopac.
    a proszę bardzo
    Czyli wszystko o samochodowym hi-fi, multimediach, CB Radio, nawigacji i problemach z tym zwiazanych . Pomożemy przy wyborze komponentów, sposobu ich montażu oraz wiele innych.

Czyli wszystko o samochodowym hi-fi, multimediach, CB Radio, nawigacji i problemach z tym zwiazanych . Pomożemy przy wyborze komponentów, sposobu ich montażu oraz wiele innych.

... poszukaj jest na ten temat trochę info na forum, prawdopodobnie czeka Cię wymiana gateway'a.

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6647
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez mrfazi Zobacz wpis
      prawdopodobnie czeka Cię wymiana gateway'a.
      tylko prawdopodobnie bo u mnie nie było takiej potrzeby.
      Raczej pies pogrzebany jest w sterowaniu radia, które cały czas jest w trybie czuwania i prawdopodobnie działa ale jak telefon ze zgaszonym ekranem.

Kwestia albo ustawień FACTORY albo odnalezienie, który przewód odpowiada za prąd po włączeniu zapłoni i jeśli idzie przez kostkę to albo go podmienić albo zmostkować poza kostką.

Znajdź na radiu, który przewód odpowiada za zasilanie, później trzeba sprawdzić, który idzie do kostki z ciągłym prądem i je pominąć.
      Albo dać nowe piny do kostki i połączyć albo puścić przewód poza kostką.
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• dawcio
        RS
        • 2015
        • 3430
        • Octavia III (5E3)
        • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
        tylko prawdopodobnie
        dziwne to jest bo nie słyszałem o takich problemach w O2FL
        Dawid
        czarna 2018 skoda octavia 3FL by dawcio

Komentarz

• oolsztyniak
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6647
          • Superb II combi (3T5)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Cholera wie jakie auto ma założyciel tematu.
          Ja przed FL i nie mam problemów.
          Była O2 RS 190 km / 436 Nm
          Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• b.kamola
            Classic
            • 2015
            • 10

Przed weekendem do takiego chińczyka w warsztace zakładali mi kamerę cofania w O2 przed FL. Zje**li po całości bo radio teraz się nie włącza i wyłącza przy zapłonie/zgaszeniu i nie świecą się klawisze radia. Czy mogli uszkodzić moduł CANBUS. Odlaczalem kamerę, przywracalem ustawienia fabryczne itp ale to na nic. Nie wiem ci zrobić bo auto po dniu stania nie odpaliło...a przed tym jak oddałem do dołożenia kamery wszystko było ok... Elektronik,czy samemu mogę coś jeszcze próbować?

Komentarz

• kowaltom99
              Rider
              • 2009
              • 741
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na moje nie podłączyli modułu CANBUS - tylko podali zasilanie bezpośrednio do radia.(pewnie zmostkowali +12V ACC i + 12V podtrzymanie)

Komentarz

Pracuję...