Witam. Wygląda na to że po 9,5 roku eksploatacji wysiadł mi ksenon. Świeci na różowo jedna lampa i wyczytałem że to objaw zużycia palnika. Możecie to potwierdzić ? Podobno czeka mnie wymiana od razu dwóch bo tak się robi. Wygląda na to że i tak to dobry okres wytrzymało skoro producenci dają gwarancje na nowe do 7 lat .... Czy możecie coś polecić do kupienia ? Jakieś źródło ? Czytałem że jest kilka opcji. Najtańsza chińszczyzna odpada, ASO najdroższe odpada. Na rynku podobno są jednak dostępne części fabryczne za 150 PLN od palnika które są tańsze od firmowych Osram czy Phillips. Zastanawiam się kto robi dla Skody na 1 montaż ?
Dodatkowo mam wątpliwości czy samemu łatwo i bezpiecznie jest wymienić te palniki ? Czy faktycznie wystarczy mieć wyłączony zapłon żeby nie kopneło 20 tys. Volt ? i czy po takiej wymianie nie trzeba ponownie ustawiać świateł ?
Dodatkowo mam wątpliwości czy samemu łatwo i bezpiecznie jest wymienić te palniki ? Czy faktycznie wystarczy mieć wyłączony zapłon żeby nie kopneło 20 tys. Volt ? i czy po takiej wymianie nie trzeba ponownie ustawiać świateł ?
Komentarz