Cześć , mam problem z rozładowującym się akumulatorem i odpalaniem po dłuższym postoju.
Aby utwierdzić się w przekonaniu, że pobór prądu na postoju jest wysoki , odpiąłem minusowa klemę na noc (-15`C)
Napięcie mierzone między biegunami wieczorem przed odpięciem wynosiło 12,5V , rano ten sam wynik co by potwierdzało dobrą kondycję akumulatora(?) (44aH).
Dokonałem pomiaru poboru prądu na postoju w następujący sposób.
Czarny przewód - COM - połączony drucikiem pod minusową klemą do bolca akumulatora .
Czerwony - 10A - połączony drucikiem do klemy minusowej.
Miernik na 10A.
Po zdjęciu klem pojawia się pobór prądu, który oscyluje między 0,3 a 0,7.
Jeśli się nie mylę - stanowczo za duży. Natomiast skąd te skoki ?
Pobór płynnie skacze między tymi wartościami.
Załączam krótki filmik.
Wyjmowanie bezpieczników przy kolumnie kierownicy nie dało odpowiedzi na tak duży wynik.
Po 1 nocy postoju jestem w stanie odpalić samochód, po dwóch dniach odpalam z jumpstartera.
Czy radio powinno być podłączone w ten sposób , że po wyjęciu kluczyka jestem w stanie je włączyć?
Mowa o oryginalnym STREAM.
Proszę o wskazówki
Aby utwierdzić się w przekonaniu, że pobór prądu na postoju jest wysoki , odpiąłem minusowa klemę na noc (-15`C)
Napięcie mierzone między biegunami wieczorem przed odpięciem wynosiło 12,5V , rano ten sam wynik co by potwierdzało dobrą kondycję akumulatora(?) (44aH).
Dokonałem pomiaru poboru prądu na postoju w następujący sposób.
Czarny przewód - COM - połączony drucikiem pod minusową klemą do bolca akumulatora .
Czerwony - 10A - połączony drucikiem do klemy minusowej.
Miernik na 10A.
Po zdjęciu klem pojawia się pobór prądu, który oscyluje między 0,3 a 0,7.
Jeśli się nie mylę - stanowczo za duży. Natomiast skąd te skoki ?
Pobór płynnie skacze między tymi wartościami.
Załączam krótki filmik.
Wyjmowanie bezpieczników przy kolumnie kierownicy nie dało odpowiedzi na tak duży wynik.
Po 1 nocy postoju jestem w stanie odpalić samochód, po dwóch dniach odpalam z jumpstartera.
Czy radio powinno być podłączone w ten sposób , że po wyjęciu kluczyka jestem w stanie je włączyć?
Mowa o oryginalnym STREAM.
Proszę o wskazówki
Komentarz