Witam,
przeczytałem już chyba wszystkie tematy związane z wypadaniem zapłonu i nie mogę żadnego odnieść do mojego przypadku
Co jakiś czas w komputerze pojawiają się poniższe błędy:
VCDS-Lite Version: Release 1.2
Saturday, 17 March 2018, 12:19:22:0
Control Module Part Number: 06A 906 033 NT
Component and/or Version: BSE S71 1.6 2V 8459
Software Coding: 0044071
Work Shop Code: WSC 73430
VCID: 7E8F7DFB69EF
3 Faults Found:
16688 - Cylinder 4: Misfire Detected
P0304 - 000 - - - Intermittent
16686 - Cylinder 2: Misfire Detected
P0302 - 000 - - - Intermittent
16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0300 - 000 - - - Intermittent
Posiedziałem trochę na weekendzie z podpiętym komputerem i zauważyłem takie ciekawostki:
Na LPG wypada zapłon tylko na cylindrze 2, na PB zapłon wypada tylko na cylindrze 4.
W listopadzie wymienione świece, w lutym przewody i cewka, w marcu dokładna kontrola LPG (instalacja Landirenzo, wtryski nie leją, sterownik ok, filtry wymienione).
Co ciekawe zapłon wypada tylko przy niskich obrotach na biegu jałowym, po włączeniu chociażby klimatyzacji obroty wzrastają i wypadanie zapłonu ustaje.
Z odczuć subiektywnych wychodzi, że na wolnych obrotach pomimo wypadania zapłonu silnik pracuje równo, natomiast po włączeniu klimatyzacji jest gorzej - wiem te silniki nigdy idealnie równo nie pracują
Poszukiwanie dziury w całym zaczęło się jeszcze w zimie, gdy podczas mrozów miałem problem z odpaleniem auta - odpalało dopiero po 3 próbie.
Czy miał ktoś podobne objawy?
Jest się czym przejmować?
przeczytałem już chyba wszystkie tematy związane z wypadaniem zapłonu i nie mogę żadnego odnieść do mojego przypadku
Co jakiś czas w komputerze pojawiają się poniższe błędy:
VCDS-Lite Version: Release 1.2
Saturday, 17 March 2018, 12:19:22:0
Control Module Part Number: 06A 906 033 NT
Component and/or Version: BSE S71 1.6 2V 8459
Software Coding: 0044071
Work Shop Code: WSC 73430
VCID: 7E8F7DFB69EF
3 Faults Found:
16688 - Cylinder 4: Misfire Detected
P0304 - 000 - - - Intermittent
16686 - Cylinder 2: Misfire Detected
P0302 - 000 - - - Intermittent
16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0300 - 000 - - - Intermittent
Posiedziałem trochę na weekendzie z podpiętym komputerem i zauważyłem takie ciekawostki:
Na LPG wypada zapłon tylko na cylindrze 2, na PB zapłon wypada tylko na cylindrze 4.
W listopadzie wymienione świece, w lutym przewody i cewka, w marcu dokładna kontrola LPG (instalacja Landirenzo, wtryski nie leją, sterownik ok, filtry wymienione).
Co ciekawe zapłon wypada tylko przy niskich obrotach na biegu jałowym, po włączeniu chociażby klimatyzacji obroty wzrastają i wypadanie zapłonu ustaje.
Z odczuć subiektywnych wychodzi, że na wolnych obrotach pomimo wypadania zapłonu silnik pracuje równo, natomiast po włączeniu klimatyzacji jest gorzej - wiem te silniki nigdy idealnie równo nie pracują
Poszukiwanie dziury w całym zaczęło się jeszcze w zimie, gdy podczas mrozów miałem problem z odpaleniem auta - odpalało dopiero po 3 próbie.
Czy miał ktoś podobne objawy?
Jest się czym przejmować?
Komentarz