Posiadam Octavię II FL kombi z 2011 roku. Mam pytanie dotyczące sposobu świecenia żarówek w tylnej lampie zespolonej. Jako światło pozycyjne mam dwie żaróweczki W3W, Jak włączę światła pozycyjne to świecą się te dwie W3W a dodatkowo lekko świecą żarówki światła stopu i przeciwmgłowe. Jeżeli wcisnę hamulec lub włączę światła przeciwmgłowe to odpowiednia żarówka zaczyna świecić pełną mocą . Czy jest taka możliwość że zostało to tak celowo zrobione przez producenta żeby doświetlić w całości podkowę w lampie bez stosowania dodatkowej żarówki? Gniazda żarówek stopu i przeciwmgłowego są pod żarówki jednowłóknowe.
Zauważyłem ze przeciwmgłowe świeci tylko z lewej strony a z prawej jest tez żarówka P21W (która świeci tylko żarząc jak pozycja).
Z tego co widziałem w wersjach poza kombi w miejscu światła stopu i przeciwmgłowym stosowane były żarówki dwuwłókowe P21W/4W czyli coś doświetlało podkowę.
Zauważyłem ze przeciwmgłowe świeci tylko z lewej strony a z prawej jest tez żarówka P21W (która świeci tylko żarząc jak pozycja).
Z tego co widziałem w wersjach poza kombi w miejscu światła stopu i przeciwmgłowym stosowane były żarówki dwuwłókowe P21W/4W czyli coś doświetlało podkowę.
Komentarz