Witam Panowie i Panie.
Mam problem następującej natury - utknąłem w menu MFD bez możliwości wyjścia do listy menu poprzez przytrzymanie kołyski manetki komputera pokładowego.
Co zostało sprawdzone:
- manetka komputera wymieniona, zachowanie bez zmian;
- podgląd funkcji w blokach pomiarowych - widać przytrzymanie kołyski;
- sprawdzenie kodowania modułu pod kierownicą, ponowne kodowanie;
- odpięcie aku na całą noc - bez zmian;
- odpięcie polarfis'a - bez zmian;
Problem nastąpił prawdopodobnie po zabawie z multifunkcją. Próbowałem założyć kierownice z OIII + przyciski z SIIFL - bez sukcesu, prawa strona bezużyteczna, miałem na próbę kierownice z Golfa V/Passata B6 - tutaj funkcje kierownicy działały prawidłowo wraz z sterowaniem komputerem pokładowym do momentu kiedy chciałem wyjść właśnie z MFD do menu głównego. Jakoś wtedy tego nie pokojarzyłem, a że i tak stwierdziłem że to wszystko nie warte dalszej zabawy (rzeźba z kierownicą z GV lub nie działająca kiera z 0III), przywróciłem fabryczny setup (kiera, przewód poduszki, sterownik pod kolumną).
Wszystkie funkcje manetek działają, fabryczny sterownik 1K0 953 549 BN nie wywala błędów, jedynie brak możliwości poruszania się po drzewku menu MAXI-DOT w górę (poruszanie się w menu MFD jest możliwe).
Kodowanie sterownika kierownicy:
-------------------------------------------------------------------------------
Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
Part No SW: 1K0 953 549 BN HW: 1K0 953 549 BN
Component: J0527 051 0101
Coding: 0000042
Shop #: WSC 73430 790 12345
VCID: 7F151597B7FD89FA669AAD1-802A
No fault code found.
Jakieś pomysły co może być przyczyną takie zachowania? Uszkodzony sterownik? Był tylko podmieniany, a po ponownym demontażu wszystkie piny wyglądały prawidłowo.
Mam problem następującej natury - utknąłem w menu MFD bez możliwości wyjścia do listy menu poprzez przytrzymanie kołyski manetki komputera pokładowego.
Co zostało sprawdzone:
- manetka komputera wymieniona, zachowanie bez zmian;
- podgląd funkcji w blokach pomiarowych - widać przytrzymanie kołyski;
- sprawdzenie kodowania modułu pod kierownicą, ponowne kodowanie;
- odpięcie aku na całą noc - bez zmian;
- odpięcie polarfis'a - bez zmian;
Problem nastąpił prawdopodobnie po zabawie z multifunkcją. Próbowałem założyć kierownice z OIII + przyciski z SIIFL - bez sukcesu, prawa strona bezużyteczna, miałem na próbę kierownice z Golfa V/Passata B6 - tutaj funkcje kierownicy działały prawidłowo wraz z sterowaniem komputerem pokładowym do momentu kiedy chciałem wyjść właśnie z MFD do menu głównego. Jakoś wtedy tego nie pokojarzyłem, a że i tak stwierdziłem że to wszystko nie warte dalszej zabawy (rzeźba z kierownicą z GV lub nie działająca kiera z 0III), przywróciłem fabryczny setup (kiera, przewód poduszki, sterownik pod kolumną).
Wszystkie funkcje manetek działają, fabryczny sterownik 1K0 953 549 BN nie wywala błędów, jedynie brak możliwości poruszania się po drzewku menu MAXI-DOT w górę (poruszanie się w menu MFD jest możliwe).
Kodowanie sterownika kierownicy:
Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
Part No SW: 1K0 953 549 BN HW: 1K0 953 549 BN
Component: J0527 051 0101
Coding: 0000042
Shop #: WSC 73430 790 12345
VCID: 7F151597B7FD89FA669AAD1-802A
No fault code found.
Jakieś pomysły co może być przyczyną takie zachowania? Uszkodzony sterownik? Był tylko podmieniany, a po ponownym demontażu wszystkie piny wyglądały prawidłowo.
Komentarz