Mam pytanie odnośnie bezpieczników. Czy w Skodzie Octavii 2 fl 2009r. 1.4tsi jest oddzielny bezpiecznik na wentylator chłodnicy (50A)? Przejrzałem instrukcję i zajrzałem u siebie pod pokrywą przy akumukatorze, ale nie znalazłem. Pod pokrywą mam same zaczynające się na "F". Czytałem, że jest jako SA3 - Wentylator chłodnicy 50A, ale nie znalazłem go.
Bezpieczniki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Dejmien_97 Zobacz wpiszajrzałem u siebie pod pokrywą przy akumukatorze, ale nie znalazłem.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
Komentarz
-
-
A jak dostać się do wymiany SA3 od wentylatora chłodnicy? Patrzyłem u siebie, pokrywa się ze zdjęciami, jednak trudniej jest z dostępem. Jest tam na jakiś mniejszy klucz, może 8, jednak nie da się nałożyć na śrubę, ponieważ każde z SA oddzielone są od siebie plastikowymi czarnymi przegrodami, które są dosyć ciasno.
Komentarz
-
-
nasadka cienkościenna i już->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
A miałem jutro kupować bezpiecznik blaszkowy, coś takiego: https://allegro.pl/oferta/hella-bezp...yABEgL1L_D_BwE
Czyli w OII muszę od razu kupować wielokanałowy i wymieniać cały? Nie jest rozdzielone na pojedyncze jak z linku powyżej? I czy można jakoś sprawdzić, czy bezpiecznik wielokanałowy kwalifikuje się do wymiany?Ostatnio edytowany przez Dejmien_97; 9995236.
Komentarz
-
-
Byłem przekonany, że będzie jak w Audi:
Bezpiecznik wentylatorow chlodnicy znajduje sie na skrzynce na akumulatorze zaraz obok dwoch bezpiecznikow ABSu. Nominalnie zatosowany jest tak bezpiecznik 30A. Po pewnym czasie (zwłaszcza latem) dochodzi do przegrzania i wypalenia sie podstawki pod ten bezpiecznik. Wyglada to zupelnie tak jakby fabrycznie zastosowany zbyt duzy bezpiecznk i duzy prad powoduje przegrzewanie sie tego miejsca i topienie podstawki. Powierzchnia styku podstawki z nozkami bezpiecznika jest bardzo mala i zapewne
Ale dziękuję endryu za uświadomienie, bo to istotna informacja.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dejmien_97 Zobacz wpisByłem przekonany, że będzie jak w Audi
1K0937629A - cena w ASO - około 72 zł.
Najtańszy używany na allegro jest za 60 z przesyłką.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Wygląda na to, że nie bezpiecznik będzie powodem załączania wentylatorów, a gniazdo zapalniczki. Podejrzewałem to i od 2 dni użytkuje samochód bez używania kamerki, czyki też samego gniazda - wszystko jest okey. Przed używaniem gniazda zapalniczki też było dobrze. Bezpiecznik sprawdzony, więc prawdopodobnie gniazdo do wymiany.
Komentarz
-
Komentarz