Radio Octavia 2 2007 brak wizualizacji czujników parkowania
Witam forumowiczów . Posiadam radio fabryczne RNS300 MP3 i nie wyświetla wizualizacji parktronica . Jakie radio i moduł trzeba dokupić żeby była wizualizacja .
Pozdrawiam .
210 zł: 210 zł: Przedmiotem sprzedaży jest
Radio RNS300 Cd Mp3 Volkswagen do Golf V- Passat B6- Caddy i Touran OD 2005 DO 2009
KOD DO RADIA W KOMPLECIE.
NR katalogowy 1K0 035 191E
Radio używane, sprawne i...
Zapewne masz do wymiany sterownik czujników parkowania. Musisz włożyć poliftowy. Do przerobienia jest wiązka tylnych czujników i wewnątrz auta też trzeba przerobić wiązkę na polift.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Zapewne masz do wymiany sterownik czujników parkowania. Musisz włożyć poliftowy. Do przerobienia jest wiązka tylnych czujników i wewnątrz auta też trzeba przerobić wiązkę na polift.
To radio to przedlift. Masz dobrze zakodowany moduł Partronika, tam jest opcja do zaznaczenia aby była wizualizacja, w radiu to nie wiem możliwe też. Ja bym zaczął od sprawdzenia błędów. Jest też taka możliwość, że to radio nie obsługuje wizualizacji czujników parkowania.
Jak są czujniki przód i tył to wystarczy przerobić tylko wiązke tylnich?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Przerabiałem temat miesiąc temu, z tym że:
- kupiłem na oryginalną używaną wiazkę PDC (czujniki-sterownik)
- zamontowałem zderzak poliftowy + PDC
- na znanym portalu aukcyjnym zakupiłem przewód CAN oryginalnie spleciony, który położyłem w progu
- zakodowane, sprawdzone i rogal na twarzy się pojawił
A co dokładnie trzeba zmienić w przedniej wiązce? Przejrzałem 2 schematy: 1 z linku pod filmem Krzynola (o2fl) i jeden z chomika (dla skody 2006). Przednia wygląda identycznie. Jedyna różnica to jakby głośnik. Pytanie też czy jak mam teraz (o2 prze fl) czujniki przód i tył to mam 2 głośniki? Niby dzięki się różnią się tonem pomiędzy przodem i tyłem...Ale czy to zasługa 2ch głośników? Hmm
Masz rację. Przedniej nie trzeba przerabiać. Myliłem się.
2006 i 2012 mają taką samą wiązkę przednich czujników. Jedyna różnica jest taka, że do wtyczki przednich czujników dochodzi głośniczek na piny 4 i 3.
A co dokładnie trzeba zmienić w przedniej wiązce? Przejrzałem 2 schematy: 1 z linku pod filmem Krzynola (o2fl) i jeden z chomika (dla skody 2006). Przednia wygląda identycznie. Jedyna różnica to jakby głośnik. Pytanie też czy jak mam teraz (o2 prze fl) czujniki przód i tył to mam 2 głośniki? Niby dzięki się różnią się tonem pomiędzy przodem i tyłem...Ale czy to zasługa 2ch głośników? Hmm
Co do tematu nie wiem jak jest w przedlifcie (bo mam tylko z tyłu PDC), ale w FL które mają przód i tył głośniczek od przednich czujników jest za licznikiem. "Wydaje mi się", że w przedliftach jest jeden głośnik i trzeba domontować 2
Chyba tak jest. Przejrzałem kilka filmów na YT. Ciekawe czy w słupku b po prawej stronie jest tak samo jak po lewej i tam można dołożyć drugi głośnik (w słupku po lewej ciężko będzie zmieścić dwa głośniki)
Nie chce wyjmować licznika, bo czuję że coś mogę zepsuć.
W sunie to dobry pomysł. Można polecieć za jednym razem z wiazką od can-a. A będzie gdzie to przynitowac? Ktoś może wie jaki symbol ma kostka do buzzera? Lepiej wziąć jakiś oryginalny czy bez różnicy?
Komentarz