Czy mógłby mnie ktoś z Was wspomóc. Mam problem z czujnikami parkowania tył w mojej Octavii 2 Rs. Chciałbym kupić wiązkę, bo program diagnostyczny wskazuje zwarcie instalacji przy jednym z czujników, ale nie mam numeru części. A po wyglądzie wtyczek na zdjęciach ciężko mi rozpoznać.
Numer wiązki pdc tył Octavia 2
Zwiń
X
-
Nie ma sensu kupować nowej wiązki, to tylko kabelki, które można łączyć, lutować, izolować itp.
Wypinasz wtyczkę główną i wszystkie czujniki - do sprawdzenia przejścia miernikiem.
Każdy elektryk to zrobi bez problemu.
PS - to że program diagnostyczny wskazuje zwarcie, nie oznacza, że to wiązka robi zwarcie. To może być zepsuty czujnik.
-
-
Zamieszczone przez tothek Zobacz wpisprogram diagnostyczny wskazuje zwarcie instalacji przy jednym z czujników,
Sprawdź wiązkę miernikiem.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Z tą wiązką to różnie jest w tych czujnikach. U mnie po deszczu, jak jest duża wilgoć to zaczynają wskazywać, przeszkodę, dwa lewe, czujniki, czujniki pozamienianee, nie ich wina, wtyczki nie dostają wilgoci, nie skorodowane, izolacja na kablach zmieniona, a i tak w deszczowe dni warują. Gdzieś wiązka dostaje zwarcie do masy mimo tego.
Komentarz
-
-
Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Czujnik był wymieniony. Znaczy podobno był wymieniony - tak powiedział mechanik, który wziął za to 200 złotych.
Dopóki było sucho, czujniki działały, ale odrobina wilgoci, nawet rosa powoduje, że całe pdc nie działa. Jak się dokopię do wiązki i czujników, spróbuję coś naprawić.
Komentarz
-
Komentarz