Jak wyłączyć spryskiwacz tylnej szyby?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • depeq
    Classic
    • 2016
    • 4

Jak wyłączyć spryskiwacz tylnej szyby?

Witam,
    W kombi rozszczelnił mi się wężyk spryskiwacza tylnej szyby, prawdopodobnie pękł w harmonijce prowadzącej do klapy bagażnika (trochę płynu leci do środka - za tapicerkę bagażnika, a trochę wypływa przez odwodnienie klapy. Nie mam czasu ani ochoty tego naprawiać (trzeba by chyba całą wiązkę z klapy wyciągnąć bo to jest pospinane na trytytki na całej długości, a potem znów ją wciągnąć), a jako że ten spryskiwacz jest mi zbędny więc chciałem zapytać czy z poziomu VCDS (albo jakoś inaczej) można go wyłączyć, żeby przypadkiem go nie uruchomić za pomocą manetki.
  • krzynol
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 11255
    • Superb II combi (3T5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

możesz spróbować wyłączyć tylną wycieraczkę B21 b0, ale wątpię aby wpłynęło to na spryskiwanie tyłu.
    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
    poprzednie modele:
    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• depeq
      Classic
      • 2016
      • 4

Dzięki, potestuję za kilka dni jak będę miał chwilę żeby ściągnąć osłony słupka w bagażniku i łapać ewentualne wycieki do miski Tak też się obawiałem, że takiej opcji w VCDS nie ma, bo przejrzałem wszystkie opcje w Coding Helperze. Czy dobrze rozumiem, że jest jedna pompka płynu spryskiwaczy w OII i wybór kierunku pompowania przód/tył następuje przez zmianę polaryzacji zasilania?

Komentarz

Pracuję...