[O2] Czujnik deszczu -powrót do manualnego sterowania czasow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

gadula007,

Jakoś u innych to działa, więc być może przyczyną nie są wycieraczki. Być może warto wymienić czujnik na najnowszy typ? Być może warto powalczyć z kodowaniem? Być może warto chcieć...
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• gadula007
      L&K
      • 2009
      • 1174
      • Octavia III combi (5E5)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Enriquez,
      Próby były z robione z @krzynol jakieś rok temu. Kodowania zmienione i nic nie dały. Szukałem pomocy gdzie indziej, ale odzew zerowy. Więc nie czekałem na zbawienie.
      Uwierz mi, gdyby to było takie proste to bym problem rozwiązał.
      Minął rok, odświeżyłem problem Krzyśkowi, więc będziemy próbować ponownie.

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

gadula007,

Rozumiem Twoją frustrację, jednakże nie powiesz mi, że urządzenie elektroniczne ma swoją duszę. Jeżeli nie działa jak u innych, to znaczy że coś jest zje...ne.

Niestety, nie jestem taki mądry, żeby Ci odpowiedzieć co
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• beaviso
          Elegance
          • 2010
          • 767
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez abstinent
          gadula007, a trzeba było podjechać do aso VW i za 50zł masz komplet gum do wymiany
          Dwa lata temu w ASO Skody kosztowały 150 zł (przód). Coś się zmieniło? Czy VW liczy sobie 1/3 tego co Skoda?

M.
          666 4U

Komentarz

• cysterniarz
            RS
            • 2008
            • 1887
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Panowie spokojnie! bo jak zwykle zaczyna robić sie kłótnia bez powodu.
            Enriquez, jakie druciarstwo, po co rzucać takimi oklepanymi sloganami? czy ja piszę o cięciu kabli? Dałem alternatywę jakby kogoś denerwował to sobie odłączy wtyczkę i tyle, jak się znudzi to sobie podłączy spowrotem. Kodowaniem nie udało mi się jednak wyłączyć.
            Być może i warto władować 1k w szukanie dziury w d... i wymienić pół elektroniki tylko po co? Czujnik działa, a że działa tak a nie inaczej to widocznie taki jego urok.

Zamieszczone przez beaviso
            Dwa lata temu w ASO Skody kosztowały 150 zł (przód). Coś się zmieniło? Czy VW liczy sobie 1/3 tego co Skoda?
            M.
            w VW można kupić sobie same gumki za 47zł i wymienić w 5min w domu i masz nowe wycieraczki. Jest tutorial na forum.

Tu nie chodzi o to by kogoś przekonać że automat jest zły a manual dobry. Wolny wybór.

Komentarz

• Arti23
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 892
              • Superb II combi (3T5)
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

u mnie działa jak powinno, choć ostatnio byłem na myjni samoobsługowej i zapodałem autku wosk i nabłyszczacz. szyby się teraz marzą i wycieraczki chodzą jak chcą. puki się to gówno z szyb nie wytrze to pewnie tak będzie. patent z automatem jest zaj****y, szczególnie jak dostajesz po szybie od samochodu jadącego z przeciwka, wtedy mało ramion nie powyrywa. włączenie ręczne wycieraczek trwało by o niebo dłużej
              Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• pawel7799
                Classic
                • 2013
                • 6

a czy obojętnie który kabelek odłaczymy? na innym poście jest pin 3. I czy nie spowoduje to błędów w komputerze? i czy późniejsze ponowne podłączenie nie będzie wymagało kasowania błędów komputerem? pytam bo mnie wkurzają jak machają po prawie czystej szybie. odłączyć i właczyć kabelek mogę sam, a na użycie komputera muszę pojechać, zapłacić i po wcześniejszych doświadczeniach nie wiem czy łatwo znajdę w okolicy kogoś kto będzie kumał o co chodzi.
                O2 przed liftem
                pozdrawiam

[ Dodano: Wto 02 Cze, 15 21:03 ]
                u goscia co chyba sie zna próba wyłączenia automatyki wycieraczek nieudana, bo odłacza też programy czasowe, podobno sprawdzał w jakiejś instrukcji serwisowej i że O2 przed liftem wymagała by wymiany jakiejś elektroniki, a po po lifcie już można programowac do woli. Jakąś płytkę z uspokajajacą muzyką trzeba w czasie deszczu w radio odpalić... może komuś sie przyda...

Komentarz

Pracuję...