Mam O2 po lifcie od kolegi z forum .
I tak chciałem mieć RYGLOWANIE DRZWI po ruszeniu i jakaś lipa .
Byłem w serwisie w Gliwicach Kolasiński i nie udało sie tego zrobic 3 tygodnie temu. Pojechałem na urlop dzis u nich odświezyłem temat i YUPI udało się aleeee jak od nich wyjechałem to znowu to nie działa. Pewnie po zgaszeniu silnika wróciło do ustawień poprzednich .
Jestem u nich umówiony na koniec lipca na ponowną robote tego - ehh troche dlugo.
Czy ktoś z okolic Gliwic ma soft i wie jak to zaprogramować ? - oczywiście za darmo to umarło
Proszę o info na priv z gory dziękuję
pozdrawiam
Krzysztof
to podsumowując temat pomógł zweryfikować 'georgg' -> wiem w kórym kierunku iść
dziękuję
pozdr
Krzysztof
4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)
BANDIT po Twojej wizycie pomęczylem trochę Chata GPT i oto co mi napisał:
"Moduł 1K0 937 087 z softem 0360 nie obsługuje trwałego zapisu kodowania funkcji auto-lock. Oznacza to, że:
Bit kodowania działa tylko w sesji, kiedy go aktywujesz
Po wyłączeniu zapłonu lub wyjęciu kluczyka – wraca do domyślnego stanu (brak auto-lock).
To znany problem z tym konkretnym softem i wersją HW/SW – potwierdzony na forach VAG i Ross-Tech.
Aby mieć trwały auto-lock + dodatkowe funkcje (np. doświetlanie zakrętów, pełne komfortowe sterowanie szybami), możesz wymienić moduł na:
Moduł Obsługa auto-lock Uwagi
1K0 937 087 D / H / Q ✅ Tak Midline/Highline – w pełni wspiera auto-lock
1K0 937 087 R / AA / AJ ✅ Tak Nowsze wersje z FL (2009–2013)"
Ty masz u siebie ten moduł z tym konkretnym softem.
"Moduł 1K0 937 087 z softem 0360 nie obsługuje trwałego zapisu kodowania funkcji auto-lock. Oznacza to, że:
Po wyłączeniu zapłonu lub wyjęciu kluczyka – wraca do domyślnego stanu (brak auto-lock).
To znany problem z tym konkretnym softem i wersją HW/SW – potwierdzony na forach VAG i Ross-Tech.
Aby mieć trwały auto-lock + dodatkowe funkcje (np. doświetlanie zakrętów, pełne komfortowe sterowanie szybami), możesz wymienić moduł na:
hmm tylko jak na aukcji np. allegro sprawdzić jaki to ma soft ? => dobra już widzed an nalepce jest dodatek po numerze np J, R
hmmmmmm
jak pomysłowy Dobromir kombinuje przecież mam dwie octawki
II przed listem gdzie to mi działa i II po lifcie gdzie mi to nie działa => chytry plan zamienić moduły
Komentarz