Mam O2 po lifcie od kolegi z forum .
I tak chciałem mieć RYGLOWANIE DRZWI po ruszeniu i jakaś lipa .
Byłem w serwisie w Gliwicach Kolasiński i nie udało sie tego zrobic 3 tygodnie temu. Pojechałem na urlop dzis u nich odświezyłem temat i YUPI udało się aleeee jak od nich wyjechałem to znowu to nie działa. Pewnie po zgaszeniu silnika wróciło do ustawień poprzednich .
Jestem u nich umówiony na koniec lipca na ponowną robote tego - ehh troche dlugo.
Czy ktoś z okolic Gliwic ma soft i wie jak to zaprogramować ? - oczywiście za darmo to umarło
Proszę o info na priv z gory dziękuję
pozdrawiam
Krzysztof
to podsumowując temat pomógł zweryfikować 'georgg' -> wiem w kórym kierunku iść
dziękuję
pozdr
Krzysztof
4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)
BANDIT po Twojej wizycie pomęczylem trochę Chata GPT i oto co mi napisał:
"Moduł 1K0 937 087 z softem 0360 nie obsługuje trwałego zapisu kodowania funkcji auto-lock. Oznacza to, że:
Bit kodowania działa tylko w sesji, kiedy go aktywujesz
Po wyłączeniu zapłonu lub wyjęciu kluczyka – wraca do domyślnego stanu (brak auto-lock).
To znany problem z tym konkretnym softem i wersją HW/SW – potwierdzony na forach VAG i Ross-Tech.
Aby mieć trwały auto-lock + dodatkowe funkcje (np. doświetlanie zakrętów, pełne komfortowe sterowanie szybami), możesz wymienić moduł na:
Moduł Obsługa auto-lock Uwagi
1K0 937 087 D / H / Q ✅ Tak Midline/Highline – w pełni wspiera auto-lock
1K0 937 087 R / AA / AJ ✅ Tak Nowsze wersje z FL (2009–2013)"
Ty masz u siebie ten moduł z tym konkretnym softem.
"Moduł 1K0 937 087 z softem 0360 nie obsługuje trwałego zapisu kodowania funkcji auto-lock. Oznacza to, że:
Po wyłączeniu zapłonu lub wyjęciu kluczyka – wraca do domyślnego stanu (brak auto-lock).
To znany problem z tym konkretnym softem i wersją HW/SW – potwierdzony na forach VAG i Ross-Tech.
Aby mieć trwały auto-lock + dodatkowe funkcje (np. doświetlanie zakrętów, pełne komfortowe sterowanie szybami), możesz wymienić moduł na:
hmm tylko jak na aukcji np. allegro sprawdzić jaki to ma soft ? => dobra już widzed an nalepce jest dodatek po numerze np J, R
hmmmmmm
jak pomysłowy Dobromir kombinuje przecież mam dwie octawki
II przed listem gdzie to mi działa i II po lifcie gdzie mi to nie działa => chytry plan zamienić moduły
Witam
Zgodnei z tym co zdiagnozował GEORGG mój moduł "1K0 937 087 z softem 0360" nie obsługiwał automatycznego blokowania drzwi po ruszeniu.
Moduł ma datę jak produkcja samochodu czyli 2009 rok. Dodatkowo nie ma żadnej literki po numerze modułu.
Niedawno jechałem kupić klapę bagażnika i przy okazji dostałem w gratisie taki moduł z rozbitej O2 po lifcie z literką Q -> tak jak podawał GOERGG ten moduł będzie OK.
Dziś u Kolasińskiego w Gliwicach podmienili mi moduł i jest GIT działa zamykanie drzwi.
Nareszcie
Dziekuje GOERGG za pomoc w diagnozie
pozdrawiam
Krzysztof
pozdr
Krzysztof
4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)
Witam
Zgodnei z tym co zdiagnozował GEORGG mój moduł "1K0 937 087 z softem 0360" nie obsługiwał automatycznego blokowania drzwi po ruszeniu.
Moduł ma datę jak produkcja samochodu czyli 2009 rok. Dodatkowo nie ma żadnej literki po numerze modułu.
Niedawno jechałem kupić klapę bagażnika i przy okazji dostałem w gratisie taki moduł z rozbitej O2 po lifcie z literką Q -> tak jak podawał GOERGG ten moduł będzie OK.
Dziś u Kolasińskiego w Gliwicach podmienili mi moduł i jest GIT działa zamykanie drzwi.
Nareszcie
Dziekuje GOERGG za pomoc w diagnozie
pozdrawiam
Krzysztof
Cieszę się, że w końcu temat ogarnięty.
Informacja może przyda się innym.
Komentarz