Witam!
Ostatnio zauważyłem, że jak włącze halogeny to nie włącza mi się kontrolka o ich uruchomieniu na liczniku. Pan wczoraj w ASO mi powiedział, że nie może nic na to poradzić bo halogeny mi montowali w salonie w Tarnowie jako doposażenie pojazdu i tak jest. Czy da się jakoś uruchomić tą kontrolkę??
Ja mam ori halogeny,wersja wyposazenia auta to elegance i też nie mam kontrolki halogenów na liczniku,jedynie na przyełączniku swiateł podswietla mocniej halogeny i zakładam,że jest to kontrolka halogenów
nie ma w licznikach kontrolkich przednich halogenów, tylko tylnich
jest ta kontrolka na włączniku
Mówisz oczywiście o O2 , bo w O2FL i O2 Tour jest w liczniku kontrolka przednich i tylnych mgielnych nie ma natomiast zmiany podświetlenia we włączniku .
Gosek007, ja widzę, że masz FL.
W seryjnie montowanych halogenach w FL jest na desce informacja o włączonych światłach halogenowych.
Trzeba by zobaczyć kompem, czy aktywowana została informacja o halogenach.
Być może kontrolkę trzeba aktywować również we wskaźnikach.
Musisz podpiąć się pod kompa i zobaczyć kodowanie w centralnej elektryce i zestawie wskaźników.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
kecaj, Gosek007 pisze że dokładali halogeny w salonie więc pewnie zrobili na przekaźniku , a żeby działało jak ori i by się świeciła kontrolka w zegarach to trzeba by wymienić CECM a to już za drogo dla salonu było , standartowo pewnie ma sterownik z serii 85 i dla tego taki manewr .
Jak byłem w aso w Radomiu reklamować zawieszenie z tyłu bo bardzo opadło coś to mi powiedzieli właśnie że oni to w ogóle nie dokładają halogenów jak nie jest w nie samochód wyposażony. I mi właśnie powiedzieli że trzeba by wymienić jakiś sterownik komfortu aby aktywować kontrolki... Kiepsko trochę bo jak zamawiałem skodę w aso skodą auto bączek w Tarnowie to miałem nadzieję że będzie to całkowicie oryginalna instalacja a tu jednak się okazuję że nie...
Gosek007, pytam bo tez tak dokładałem w ASO halogeny w Tarnowie przy nowej Octavi i podpięli mi pod stary wyłącznik który załanczał na raz przód i tył
zrobiłem im awanture i szybko wymieniali wyłącznik na nowy
Komentarz