Zamieszczone przez kowaltom99
[O2FL] klakson przy otwieraniu zamykaniu
Zwiń
X
-
Wszystko co piszesz jest prawdą,ale tylko przy włączonym zapłonie :idea: W Twoim przypadku wygląda to na standardową wadę fabryczną przegrzania sterowania dużego wentylatora. U siebie miałem podobnie,tylko że u mnie wcale się nie chciał wyłączyć.Tagi: Brak
-
witam,
pomimo zaznaczenia funkcji klaksonu w vcds przy otwieraniu i zamykaniu samochodu, klakson milczy, czy tą funkcję obsługuje jakiś sterownik którego nie mam? prośba o info
-
Re: klakson przy otwieraniu zamykaniu
To nie klakson tylko syrena alarmu. Jak nie masz fabrycznego alarmu to ta funkcja nie zadziała.Zamieszczone przez Toziwitam,
pomimo zaznaczenia funkcji klaksonu w vcds przy otwieraniu i zamykaniu samochodu, klakson milczy, czy tą funkcję obsługuje jakiś sterownik którego nie mam? prośba o info
Komentarz
-
Albo syrena zdechła (jest w prawym przednim nadkolu)... funkcję można włączyć z poziomu komputera pokładowego - ATA Confirmation czy jakoś tak... w każdym razie w UE to jest nielegalne (i bardzo dobrze).
Komentarz
-
Też mnie zawsze wkurzały pikające alarmy. Ale w O2 mam fabryczny i włączone pikanie bo często wracam się sprawdzić czy zamknąłem auto.
Piknięcie fabrycznego alarmu jest bardzo ciche, i ma ważną zaletę - alarm nie piknie przy zamykaniu gdy są niedomknięte drzwi.
Komentarz
-
też mam fabryczny alarm
czy to piknięcie przy zamykaniu można jakoś zgłośnić , jest strasznie ciche
albo napiszcie gdzie zakodować piknięcie klaksonu , interesuje mnie tylko przy zamykaniu
Komentarz
Komentarz