[O2FL] klakson przy otwieraniu zamykaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • defjam_89
    Classic
    • 2013
    • 12

Zamieszczone przez kowaltom99
    Co do wentylatora - sprawdź system klimatyzacji - w szczególności jakie wartości podaje czujnik ciśnienia czynnika chłodzącego (w blokach pomiarowych HVAC)
    Jak czujnik wariuje (może być uszkodzony, albo coś źle styka) i podaje zbyt wysoką wartość ciśnienia w układzie - to system sam awaryjnie będzie włączał wiatraki.
    Wartość ciśnienia w spoczynku powinna być ok 5 atm, jeżeli przekracza 12 atm, to będą się awaryjnie włączały wiatraki.
    Nie wiem czy to jest to, ale warto sprawdzić.
    Wszystko co piszesz jest prawdą,ale tylko przy włączonym zapłonie :idea: W Twoim przypadku wygląda to na standardową wadę fabryczną przegrzania sterowania dużego wentylatora. U siebie miałem podobnie,tylko że u mnie wcale się nie chciał wyłączyć.
  • Tozi
    Drive
    • 2011
    • 73

witam,
    pomimo zaznaczenia funkcji klaksonu w vcds przy otwieraniu i zamykaniu samochodu, klakson milczy, czy tą funkcję obsługuje jakiś sterownik którego nie mam? prośba o info

Komentarz

• gieu
      Rider
      • 2009
      • 607
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Re: klakson przy otwieraniu zamykaniu

Zamieszczone przez Tozi
      witam,
      pomimo zaznaczenia funkcji klaksonu w vcds przy otwieraniu i zamykaniu samochodu, klakson milczy, czy tą funkcję obsługuje jakiś sterownik którego nie mam? prośba o info
      To nie klakson tylko syrena alarmu. Jak nie masz fabrycznego alarmu to ta funkcja nie zadziała.
      Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• tzok
        Classic
        • 2013
        • 38

Albo syrena zdechła (jest w prawym przednim nadkolu)... funkcję można włączyć z poziomu komputera pokładowego - ATA Confirmation czy jakoś tak... w każdym razie w UE to jest nielegalne (i bardzo dobrze).

Komentarz

• krzysn
          Rider
          • 2007
          • 515

Też mnie zawsze wkurzały pikające alarmy. Ale w O2 mam fabryczny i włączone pikanie bo często wracam się sprawdzić czy zamknąłem auto.
          Piknięcie fabrycznego alarmu jest bardzo ciche, i ma ważną zaletę - alarm nie piknie przy zamykaniu gdy są niedomknięte drzwi.

Komentarz

• spayky19
            Classic
            • 2013
            • 13

też mam fabryczny alarm
            czy to piknięcie przy zamykaniu można jakoś zgłośnić , jest strasznie ciche
            albo napiszcie gdzie zakodować piknięcie klaksonu , interesuje mnie tylko przy zamykaniu

Komentarz

Pracuję...