Witam.
Kupując Skodzinkę z zachodu po przyjeździe od samego początku zanikał sygnał radia np. Radio Zet szumiało , natomiast RMF FM było ładnie a np po podjechaniu 200metrów już obu potrafi nie być i tak ciągle bez zmian od roku... Postanowiłem się pozbyć tego problemu no podjechałem dzisiaj do serwisu który zajmuję się radiami itp. Powiedzieli mi że antena do wymiany i że koszt naprawy to za antenę "wolkswagenowska" 90zł plus robocizna 60zł więc również nie wiem czy sie opłaca ?? ( dodam że Skoda jest w hatchbacku ). Zastanawiałem się też czy sam dam radę to zrobić tylko czytałem że trzeba podsufitkę odkręcać i trochę sie boję.
I moje pytanie, czy mieliście do czynienia już z takim przypadkiem i co Wy zrobiliście
Lukasz1991, a ja proponuje zamontować odrazu triflexa - bedziesz miał odrazu do CB
Sam zrobisz bez problemu - tylko ja bym zobaczył, bo moze antena nie jest "podpięta"
Lukasz1991, ja jestem ciekaw czy aby na pewno antena jest do wymiany. Czy w ostatnim czasie odłączałeś wtyk antenowy od radia, bądź wyciągałeś radio?- mogłeś po prostu wypiąć przewód. Demontaż anteny dachowej nie jest trudny,sam to ostatnio robiłem. Spróbuj. sprawdź kable.
Witam, podepnę się do tematu - zachciało mi się wymienić standardowego "bata" na coś takiego, na tej stronce podane jest jako pasujące do O2 OZ1 ale mam wątpliwości bo mocowanie standardowej antenki wygląda chyba inaczej. Będę wdzięczny za opinie kogoś kto rozbierał antenę w O2 - Czy płetwa będzie pasować ? I czy muszę rozbierać sufit czy też może w cudowny sposób wystarczy wkręcić jedną za drugą ?
coś zamilkło , a może ktoś da namiary na dobra antene w tym kształcie do O2 pasująca ? możliwe że będę ściągał podsufitkę to bym sobie podmiankę sieknął od razu..
Komentarz