Jesli chodzi o sprezyny to bralbym Lesjoforsa.
czujnik parkowania
Zwiń
X
-
czujnik parkowania
Kolejny temat w sprawie uruchomienia czujnika parkowania, światła włączone mijania wbijam wsteczny bieg pod klima tronikiem zapala się P (miga) i jest krótki ciągły sygnał około 2-3 sekundy i to wszystko cofam do ściany nic się nie dzieje..., gdy nacisnę P to na wyświetlaczu od radia pokaże się na chwilę obrys auta i znika. Handlarz mówił że ponoć jeszcze czujniki były z przodu ale został wymieniony zderzak bez czujników... lekka stłuczka lewej strony.
-
-
Jeżeli z przodu były czujniki i nie zostały wykodowane vcdsem to komp zakłada,że jeden, co najmniej jeden czujnik jest uszkodzony i pojawiająca się na chwilę ikonka samochodu świadczy właśnie o awarii czujników,a komp jest tak skonstruowany,że nawet jak nie działa 1 z 8 czujników to on przełączy czujniki w tryb awaryjny(czyli je odłączy)
Komentarz
-
-
A jak wykodować przód ze sterownikami 8-kanalowego?
Podpowiecie? :wink:
Bo IMHO trzeba wymienić centralkę na 4kanałową żeby wasza koncepcja zadziałała
Prościej jest odtworzyć instalację na tym zderzaku
Jest tutorial, na zderzaku są zaznaczone miejscaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ciekawe czy handlarz pozostawił wiązkę na przód pod czujniki, bo jak jest to połowa sukcesu. Zdjąć zderzak, wywiercić otwory, czujniki pomalować i wkleić. Wcześniej to te auto bym podłączył pod komputer u jakiegoś ogarniętego mechanika, elektryka lub kolegi z forum, sprawdził co jest z tymi czujnikami, jaka jest centralka, itp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Ciekawe czy handlarz pozostawił wiązkę na przód pod czujniki, bo jak jest to połowa sukcesu. Zdjąć zderzak, wywiercić otwory, czujniki pomalować i wkleić. Wcześniej to te auto bym podłączył pod komputer u jakiegoś ogarniętego mechanika, elektryka lub kolegi z forum, sprawdził co jest z tymi czujnikami, jaka jest centralka, itp.
- no chyba że jest w okolicy Głogowa jakiś kumaty kolega który by znalazł troszkę czasu aby zagłębić się w temacie.
Przeglądam na alledrogo czujniki cofania i już widzę że będę miał z tym problem bo widzę że jest ich kilka rodzajów pytanie teraz gdzie mam opis jakie są zastosowane u mnie??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sq6pomjest ich kilka rodzajów pytanie teraz gdzie mam opis jakie są zastosowane u mnieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
no po wizycie u elektryka powiedział że te czujniki to pic na wodę bo komputer jego nie widzi, pokazał mi jeszcze 4 błędy z silnika chodzi o uszkodzone świece żarowe w sobotę postaram się je wymienić.
Czytałem gdzieś że trzeba wymienić moduł z 8 na 4 i w tedy tył będzie działał czy to prawda i ewentualnie gdzie znajduje się ten moduł?
Komentarz
-
-
sq6pom, ale czego nie widzi: czujników czy całego sterownika? Wrzuć cały autoscan ( z VCDS-a ) auta to będzie wiadomo jak Ci pomóc. Na razie to może być cokolwiek od braku czujnika do uwalonej centralki ( jest pod tapicerką w bagażniku na lewym nadkolu ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002sq6pom, ale czego nie widzi: czujników czy całego sterownika? Wrzuć cały autoscan ( z VCDS-a ) auta to będzie wiadomo jak Ci pomóc. Na razie to może być cokolwiek od braku czujnika do uwalonej centralki ( jest pod tapicerką w bagażniku na lewym nadkolu ).
[ Dodano: Wto 17 Gru, 13 19:03 ]
Witam, na centralce jest nr: 1zo 919 293 C,
byłem dziś u mechanika i okazało się że nie mam podpiętych czujników została goła wtyczka, czy ktoś mi doradzi w sprawie wiązki czujników do przodu?
Patrzyłem od spodu to dziury są tylko trzeba ściągnąć czarne listwy i w nich dziury wywiercić przykleić mocowanie włożyć czujniki i podłączyć i sprawdzić czy działają...
Komentarz
-
Komentarz