Kurczę. To dobrze wiedzieć: -) muszę bardziej zgłębić temat...
[O2] Problem z immo po zmianie obudowy kluczyka
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Problem z immo po zmianie obudowy kluczyka
Hej. Mam problem z kluczykiem po zmianie jego obudowy. Kupiłem zamiennik, przełożyłem płytkę i grot. Immo nie przekładałem bo nie chciałem go uszkodzić i na początku chciałem sprawdzić czy działa nowy pilot - immo w starym pilocie miałem cały czas przy sobie.
Kluczyk normalnie otwiera i zamyka samochód. Załączyłem zapłon i zaczęła mrugać kontrolka od immo i świec żarowych. Dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się napis "Immobiliser active". Samochód odpala na 1 sekundę po czym gaśnie :/ Gdy wkładam drugi kluczyk (oryginalny zapasowy) wszystko jest ok i samochód odpala.
Co zrobiłem ? Rozkodowałem kluczyk ? Przecież jedynie przełożyłem elektronikę.Życie jest usłane różami, ale nie ma róży bez kolcy...
-
Pastylke trzymam przy samym kluczyku, także jest praktycznie w tym samym miejscu. Chcę ją właśnie wydłubać, ale zanim się za to zabiore wolałbym mieć pewność że nie jest uszkodzona
Życie jest usłane różami, ale nie ma róży bez kolcy...
Komentarz
-
BARTIG, "praktycznie" to nie wystarczy. Ta pastylka musi być w tym samym miejscu ( i najlepiej w tym samym położeniu ) co w ori kluczyku. Zasięg cewki czytającej immo jest bardzo ograniczony i nawet 0,5 cm może robić różnicę.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
W takim razie spróbuję ją przełożyć w takim samym położeniu do nowego kluczyka. Co jeśli wciąż nie będzie działać ? Czeka mnie kodowanie ?Życie jest usłane różami, ale nie ma róży bez kolcy...
Komentarz
-
nieZamieszczone przez BARTIGCo jeśli wciąż nie będzie działać ? Czeka mnie kodowanie
czeka cię wymiana immo w kluczyku i dopiero wtedy dokodowanie nowego klucza do autaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Transponder jest w postaci szklanej rurki, przy nieumiejętnym wyciągnięciu może pęknąć.
Jeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam do Katowic.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
,Zamieszczone przez abstinentpisałem że nie wyciągniesz w całości
możesz próbować obudowę rozwalić i wtedy ale wątpię że się uda
u mnie cała od dołu była klejem przyklejona
U mnie też jest przyklejona, dlatego też nie chce jej wydłubywać. Poobcinam dookoła i najwyżej zostanie z kawałkiem starej obudowy
Jaki koszt ?Zamieszczone przez KrzychJeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam do Katowic.Życie jest usłane różami, ale nie ma róży bez kolcy...
Komentarz
Komentarz