Kurczę. To dobrze wiedzieć: -) muszę bardziej zgłębić temat...
[O2] Problem z immo po zmianie obudowy kluczyka
Zwiń
X
-
[O2] Problem z immo po zmianie obudowy kluczyka
Hej. Mam problem z kluczykiem po zmianie jego obudowy. Kupiłem zamiennik, przełożyłem płytkę i grot. Immo nie przekładałem bo nie chciałem go uszkodzić i na początku chciałem sprawdzić czy działa nowy pilot - immo w starym pilocie miałem cały czas przy sobie.
Kluczyk normalnie otwiera i zamyka samochód. Załączyłem zapłon i zaczęła mrugać kontrolka od immo i świec żarowych. Dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się napis "Immobiliser active". Samochód odpala na 1 sekundę po czym gaśnie :/ Gdy wkładam drugi kluczyk (oryginalny zapasowy) wszystko jest ok i samochód odpala.
Co zrobiłem ? Rozkodowałem kluczyk ? Przecież jedynie przełożyłem elektronikę.Życie jest usłane różami, ale nie ma róży bez kolcy...
-
-
BARTIG, "praktycznie" to nie wystarczy. Ta pastylka musi być w tym samym miejscu ( i najlepiej w tym samym położeniu ) co w ori kluczyku. Zasięg cewki czytającej immo jest bardzo ograniczony i nawet 0,5 cm może robić różnicę.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BARTIGCo jeśli wciąż nie będzie działać ? Czeka mnie kodowanie
czeka cię wymiana immo w kluczyku i dopiero wtedy dokodowanie nowego klucza do autaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Transponder jest w postaci szklanej rurki, przy nieumiejętnym wyciągnięciu może pęknąć.
Jeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam do Katowic.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentpisałem że nie wyciągniesz w całości
możesz próbować obudowę rozwalić i wtedy ale wątpię że się uda
u mnie cała od dołu była klejem przyklejona
U mnie też jest przyklejona, dlatego też nie chce jej wydłubywać. Poobcinam dookoła i najwyżej zostanie z kawałkiem starej obudowy
Zamieszczone przez KrzychJeśli nie poradzisz sobie, to zapraszam do Katowic.Życie jest usłane różami, ale nie ma róży bez kolcy...
Komentarz
-
Komentarz