Macie niezłą "szajbę" żeby wysyłać olej do labu na testy ;-) Ale z drugiej strony - dzięki temu my postronni też czasem czegoś ciekawego sie dowiemy...
Witam, w ostatnim czasie mam problem w mojej o2. Świeci mi się kontrolka przepalonej żarówki - żółta kontrolka przedstawiająca żarówkę. To już 2 raz kiedy kontrolka się zapaliła mimo iż wszystkie żarówki są ok. Za pierwszym razem, jakoś 2 tygodnie temu, po odpaleniu auta zapaliła się w.w kontrolka. Sprawdziłem wszystkie zarówki były ok, zaparkowałem auto i poszedłem do sklepu. Wróciłem wsiadłem do auta zapaliłem i odjechałem - kontrolka już się nie paliła. Od wczoraj znów pali się kontrolka ale nie chce zgasnąć, sprawdzałem i podobnie jak za pierwszym razem wszystie żarówki są ok.
Ktoś przerabiał coś takiego?
Czy jakieś program diagnostyczny pokaże skąd problem? Która żarówka jest niby spalona?
a jakbyś miał maxidota to by wypisał sam na zegarach.
wczoraj poleciała mi żarówka od stopu w lewej lampie - info o przepalonej żarówce zapaliło się ikonką na obrotomierzu. Żeby zobaczyć na maxi-docie to trzeba "wchodzić" głębiej w ustawienia?
Mi po przekręceniu kluczyka wypisuje przez chwilę informację na maxidot, którą żarówkę mam sprawdzić, a potem to chyba można sprawdzić w "status auta" czy jakoś tak. Auto MY08, może wcześniej tego nie było.
W Fabii nie tylko, że mi nie wypisuje w maxidotcie to jeszcze w po podłaczeniu się kabelkiem też nie ma informacji.
Dziękuję za informację. W takim układzie, czy da się sprawdzić to kabelkiem a jesli tak to jaki kabelek kupić? Czy oprogramowanie jest do sciągnięcia z internetu? Wasze doświadczenia w tej kwestii?
Komentarz